ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ???

προδότης ο θηλ. προδότρια : αυτός που προδίδει, που διαπράττει προδοσία: ~ των συντρόφων / των φίλων / της πατρίδας.

Ο ορισμός του προδότη σε σύγχρονο λεξικό της Νεοελληνικής γλώσσας.

Σας παραθέτω μερικά σύγχρονα παραδείγματα και σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να διελευκάνω αν αυτά εμπίμπουν στον παραπάνω ορισμό ή είναι απλά θέμα βλακείας.

1. Είναι προδότης η άχρηστος ο πολιτικός ο οποίος ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριονίζει την καρέκλα του Πρωθυπουργού μη επιτρέποντας στην Κυβέρνηση να λάβει οποιαδήπποτε μέτρα,
κατεβάζοντας τον .....
κόσμο στους δρόμους, βροντοφωνάζοντας "λεφτά υπαρχουν" και απειλώντας με εκλογές με αφορμή την ψήφιση στις εκλογές για τον Προεδρο της Δημοκρατίας?

2. Είναι προδότης η άχρηστος ο ίδιος πολιτικός ο οποίος όταν γίνεται Πρωθυπουργός γυρίζει όλον τον κόσμο διαλαλώντας ότι πάμε για χρεωκοπία και ότι η Ελλάδα είναι η πιό άχρηστη και διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο ?

3. Είναι προδότης η άχρηστος ο ίδιος πολιτικός όταν διαπραγματεύεται κρυφά με το ΔΝΤ ακόμα και πριν την εκλογή του και μετά από αυτή κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα το αρνείται πεισματικά για 6 μήνες?

4. Είναι προδότης η άχρηστος ο πολιτικός ο οποίος αποφασίζει ένα μνημόνιο και μετά από ένα χρόνο αποφασίζει ένα δεύτερο χωρίς αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή και μάλιστα χωρίς το πρώτο μημόνιο να έχει πετύχει έστω και ένα από τους στόχους του?

5. Είναι προδότες η άχρηστοι ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Ανάπτυξης οι οποίοι επί 2 έτη έχουν βουλιάξει την Οικονομία, έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και έχουν οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και μάλιστα χωρίς ούτε μία πρωτοβουλία ανάπτυξης ?

6. Είναι προδότης η άχρηστος ο Υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τα έσοδα όταν επί 2 χρόνια έχει αδρανοποιήσει πλήτως και οικοειοθελώς τους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου με απώτερο σκοπο την αποτυχία των εσόδων και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες ?

7. Είναι προδότες η άχρηστοι όλοι οι παραπάνω όταν αρνούνται πεισματικά να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο ανάπτυξης της Οικονομίας με απώτερο σκοπό την απαξίωση του χρηματιστηρίου και των Ελληνικών εταιρειών οι οποίες θα εκποιηθούν με την μορφή του κατεπείγοντος και στην χαμηλώτερη δυνατή τιμή?

8. Είναι προδότης η άχρηστος ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Κυβέρνησης ο οποίος καταφεύγοντας στη χειρότερη μορφή προπαγάνδας έχει ξαμολύσει όλα τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ αλλά και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές όλων των παρατάξεων, για να δημιουργήσει κλίμα φοβίας στο λαό θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα και απειλές για έξοδο από το Ευρώ και καταστροφή της χώρας λόγω αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων ? (το μεγαλύτερο ψέμα ever).

9. Είναι προδότης η άχρηστος ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος επιτρέπει σε εκατοντάδες δισ. να φύγουν για το εξωτερικό χωρίς να ελέγχει
Keywords
Τυχαία Θέματα