Πλάνο πολιτεύματος . . .

Παράδειγμα

Το ελληνικό κράτος χωρίζεται σε 42 αυτοδιοίκητες πόλεις - κράτη. Η κάθε πόλη θα έχει πληθυσμό 200,000 περίπου εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα διοηκείται από 2,500 κληρωτούς αιρετούς 4ετούς διάρκειας οι οποίοι θα παίρνουν τις αποφάσεις τους στην εκκλησία του δήμου η οποία θα είναι ανοικτή και θα μπορεί να κάνει πρόταση και κάποιος εκτός των κληρωτών.

Ο Πληθυσμός της Αθήνας
θα είναι 1,5 εκ. και θα χωρίζεται σε 8 διαμερίσματα ενώ της θεσσαλονίκης 500,000 και θα.....
χωρίζεται σε 3 διαμερίσματα. Καμία από τις δυο πόλεις - κράτη κέντρα δεν θα έχει παραπάνω κληρωτούς ή προνόμια πανελλήνιας διοίκησης. Όλες οι πόλεις - κράτη θα έχουν 2,500 κληρωτούς στην εκκλησία του δήμου τους οι οποίοι θα αποφασίζουν για εσωτερικά θέματα τα οποία θα γνωρίζουν καλύτερα για την λειτουργία της πόλης τους.

Για θέματα εθνικά, άμυνας, πολιτισμού, τουρισμού, παιδείας και υγείας όλες οι πόλεις θα μαζεύουν τις προτάσεις τους και θα γίνεται η πανελλήνια εκκλησία του δήμου με 100,000 κληρωτούς όπου θα αποφασίζουν για τα θέματα στην Αθήνα σε κτίριο που θα φτιαχτεί στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η βουλή.

Πως θα χωρίζονται οι κληρωτοί ανά πόλη.

2,500 είναι ο αριθμός κληρωτών κάθε πόλης οι οποίοι θα είναι αιρετοί με 4 ετή διάρκεια θητείας. Το 50% θα είναι άνδρες και το 50% γυναίκες. Από αυτούς οι 1300 θα είναι ηλικίας 18-44, οι 800 ηλικίας 45-60 και οι 400 ηλικίας 61 και πάνω.Η κάθε πόλη θα εκλέγει έναν πρόεδρο συντονιστή που δεν θα έχει αρμοδιότητες πέρα από την εκτέλεση των αποφάσεων της συνέλευσης. Επίσης οι 100,000 κληρωτοί θα εκλέγουν μέσω κλήρωσης και τον κεντρικό διαχειριστή για θέματα πανελλήνια. Οι πρόεδροι απλά θα είναι εκτελεστικά μέλη και δεν θα έχουν παραπάνω εξουσία από κανέναν άλλο κληρωτό.

Περισσότερα σύντομα με μεγαλύτερη ανάλυση και ολοκληρωμένο πλάνο. Όποιος θέλει να βοηθήσει με προτάσεις καλοδεχούμενα όλα.

Θωμάς ΒασιλάκηςΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα