ΠΑΤΡΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ...ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΙΜΙΟ !!!

Και μετά το νέο λιμάνι το επόμενο μεγάλο έργο που περιμένει η περιοχή μας είναι το αυτοκινητοδρόμιο. Έργο πνοής που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει το πρόσωπο της Πάτρας.
Ας δούμε τις τρισδιάστατες μακέτες για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το έργο.
FOCUS ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Η πίστα και το συγκρότημα των εγκαταστάσεων υποστήριξής της έχουν μελετηθεί για τη λειτουργία: αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων Μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike
και αγώνων και...
πρωταθλήματος καρτ.


Το οδικό δίκτυο του συγκροτήματος διακρίνεται σε τρία επίπεδα:
1. Το κύριο οδικό δίκτυο,:
πίστα αγώνων μήκος 4.880μ. και πλάτος 15μ. για την κύρια ευθεία μήκους 904μ. και 12μ. για την υπόλοιπη διαδρομή.
run-off , tire barriers, μεταλλικά στηθαία ασφαλείας τριπλά καθ’ ύψος (guard rail), Φράκτης συγκράτησης θραυσμάτων (debris fence), φράκτης από συρματόπλεγμα (spectator fence).
2. Το δίκτυο ασφαλείας (service road), που παρακολουθεί το κύριο οδικό δίκτυο αριστερά και δεξιά της πίστας με πλάτος 4,5μ - 6,0μ. και επιτρέπει την ταχεία κυκλοφορία ασθενοφόρων, γερανών, πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και άλλων οχημάτων ασφαλείας.

3. Το δευτερεύον οδικό δίκτυο, που εξασφαλίζει την πρόσβαση των οχημάτων σε όλους τους λειτουργικούς χώρους του συγκροτήματος και αποτελείται από μια περιμετρική οδό και δύο εσωτερικές οδούς. οικοπέδου. Ο δρόμος είναι ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους 6,5m και εκτίνεται για μήκος 3,6 km.
Το Κτίριο Κ1-Κ2: Διεύθυνση Αγώνα - Γκαράζ αγωνιζόμενων ομάδων (Pits) - Αίθουσες Φιλοξενίας - Εστιατόριο - Χώροι Τύπου - Αίθουσες V.I.P. – Καταστήματα, με χώρους συνολικής επιφάνειας 27.852m2.
Το κτίριο είναι τριώροφο και διακρίνεται σε τρία διαφορετικά τμήματα:
- Το κοίλο τμήμα όπου στο ισόγειο και τον 1ο όροφο θα στεγάζεται κυρίως το προσωπικό της Δ/νσης Αγώνα και στον 2ο όροφο θα υπάρχει αίθουσα επισήμων (VIP).
- Το ισόγειο του ευθύγραμμου τμήματος όπου προβλέπεται η λειτουργία των Pits.
- Τον 1ο και 2ο όροφο όπου χωροθετούνται η αίθουσα τύπου, οι αίθουσες φιλοξενίας, το εστιατόριο και τα καταστήματα.
- Το δώμα του κτιρίου των Pits είναι βατό και σε αυτό οργανώνονται οι χώροι φιλοξενίας
Το Κτίριο Κ13-Κ14: Ιατρεία Αγωνιζομένων - Πυροσβεστική και Χώροι Τεχνικής Υποστήριξης, επιφάνειας 772m2.

Το Κτίριο Κ5: Διοίκηση Αυτοκινητοδρομίου, επιφάνειας 468m2. Το κτίριο αυτό οργανώνεται σε δύο στάθμες. Η δεύτερη στάθμη (όροφος) θα ολισθαίνει σε σχέση με την πρώτη στάθμη (ισόγειο), επιτυγχάνοντας έτσι και στα δύο επίπεδα την καλύτερη δυνατή εποπτεία των δρώμενων του αυτοκινητοδρομίου τόσο στην πίστα όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του βασικού κτιρίου (Κ1), δηλαδή το paddock.
Τις 3 ανισόπεδες διαβάσεις (1 υπέργεια και 2 υπόγειες), συνολικού μήκους 60m με μέγιστο άνοιγμα 25m από προεντεταμένο φορέα.
Τους υπαίθριους χώρους φιλοξενίας ομάδων (Paddock Area), συνολικής έκτασης 52.350m2.
Το Ελικοδρόμιο<
Keywords
Τυχαία Θέματα