Παπακωνσταντίνου: «Αστεία και επικίνδυνη ιστορία»

Σε νέα διάψευση των σεναρίων περι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προχώρησε χθες ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «αστεία και επικίνδυνη ιστορία» το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel

Αναφερόμενος στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των συσκέψεων που συγκαλεί αρκετά συχνά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τα μέλη της....
ευρωζώνης που συμμετέχουν και στο G20.

«Οι συνεδριάσεις αυτές είναι συχνές και άτυπες, γι' αυτό δεν ανακοινώνονται», δήλωσε ο υπουργός και σημείωσε πως ο ίδιος κλήθηκε στη σύσκεψη προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Δεν θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθούμε» αλλά...
Αναφερόμενος στην μυστικότητα με την οποία περιβλήθηκε η συνάντηση του Λουξεμβούργου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: «Ανακοινώθηκε εκ των υστέρων, για τον απλούστατο λόγο ότι δημοσιοποιήθηκε σε γερμανικά ΜΜΕ η υποτιθέμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αν δεν ήταν η αστεία αυτή η ιστορία, αλλά και επικίνδυνη, δεν θα άξιζε καν τον κόπο να ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι τέτοιο ζήτημα, ούτε τέθηκε, ούτε βεβαίως συζητήθηκε. Αυτό που συζητήσαμε είναι η πορεία του Προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης σε μια συγκυρία που οι αγορές συνεχίζουν να είναι δύσπιστες και που πρέπει να προγραμματίσουμε τα επόμενα βηματά μας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι δεν τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πήρε, συνεχιζει να παίρνει και θα πάρει όποιες αποφάσεις χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας.

«Προχωράμε μπροστά, οι δυσκολίες είναι γνωστές, όμως προχωράμε με απόλυτη αποφασιστικότητα να φέρουμε εις πέρας το έργο που έχουμε ξεκινήσει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε:

Θα φέρουμε σε πέρας το έργο
«Τις επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπου θα περιέχεται και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο έχει συμφωνήσει και το Υπουργικό Συμβούλιο. Προχωράμε μπροστά. Οι δυσκολίες είναι γνωστές, θα συνεχίσουμε να έχουμε δυσκολίες, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας ξέρουμε ότι είναι δύσκολη. Όμως, προχωράμε με απόλυτη αποφασιστικότητα, να φέρουμε σε πέρας το έργο, το οποίο έχουμε ξεκινήσει, γιατί είναι ένα έργο σε όφελος της χώρας και σε όφελος των Ελλήνων πολιτών».

ethnos.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
τα αστεια του παπακονσταντινου
Τυχαία Θέματα