ΟΤΑΝ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΧΗΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΟΞΑΣ...


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Συγκονιστικό το εξαιρετικά καλογραμμένο κείμενο των κ. Μαγγίνα και Παπαχρήστου, που αφορά το οδοιπορικό του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πόντο όπου κατεύθυνε τα βήματά του μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά.

Δεν υπάρχει ορθόδοξη ψυχή, Παναγιότατε, που να μη.... δακρύζει από την πορεία σας στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα χώματα του Πόντου.

Δεν υπάρχει ορθόδοξος που άκουσε τον υπέροχο κήρυγμά σας προς την Υπεραγία
Θεοτόκο - μνημείο λόγου και θεολογίας - κατά τη λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά που να μη συγκλονίστηκε.

Οταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπεριφέρεται ως ο Μέγας Δεσμώτης του Φαναρίου είναι και ο Μέγας Μάρτυρας στη συνείδηση των πιστών.

Οταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλά για Β΄ Βατικάνεια Σύνοδο και Π.Σ.Ε., για Αθηναγόρα και Μελίτωνα (Χατζή), τα πρόσωπα των πιστών συννεφιάζουν και θλίβονται βαθιά.

Μπορεί οι οικολογικές ανησυχίες και οι θεατρινιστικές παραστάσεις των Διαθρησκειακών διαλόγων να δίνουν πόντους στο Πατριαρχείο στα κέντρα δυνάμεως και εξουσίας του αιώνος τούτου του απατεώνος, αλλά δεν προσθέτουν παρά βαθύτατη θλίψη στους πιστούς.

Δεν υπάρχει άραγε η δυνατότητα το Πατριαρχείο να ενεργεί, όπως ο Παναγιότατος τις τελευταίες μέρες στον Πόντο και ταυτόχρονα να πολιτεύεται με τους ισχυρούς της γης για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες συμμαχίες για να επιβιώσει;

Ασφαλώς και υπάρχει. Αρκεί ο Μέγας Φύλακας της Βασιλεύουσας της ορθόδοξης συνείδησης να θυμάται ότι στη συνείδηση των πιστών δεν είναι μόνον ο Μέγας Δεσμώτης, αλλά και ο Μεγάλος Φρουρός της ορθόδοξης πίστης και των κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα