ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ - Ο Κίσσιγκερ και η εφαρμογή τών λόγων που «δεν είπε»

Του Αντωνιου ΑντωνάκουΚαθηγητού - ΦιλόλογουΙστορικού - ΣυγγραφέωςΗ θεία οικονομία, για να κρατήσει τις ισορροπίες με το μυαλό τού Έλληνα, τού έδωσε όλη την κλίμακα της ευφυΐας. Από το απροσμέτρητο ύψος, στο απύθμενο βάθος! Από την μεγαλοφυΐα έως την βλακεία!
Το έναυσμα για την συγγραφή αυτού τού άρθρου το πήρα πριν λίγες μέρες από μία συζήτηση σχετικά με το λεγόμενο δόγμα Κίσσιγκερ! Συγκεκριμένα, πριν αρκετά χρόνια, στις 17 Φεβρουαρίου 1997, η τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News
φέρεται να δημοσίευσε ένα άρθρο του γνωστού στον...
απανταχού ελληνισμό ως συμβόλου της ανθελληνικής πολιτικής πρακτικής, λόγω της γνωστής μεθοδεύσεως τού διαμελισμού της Κύπρου μας το 1974 και εφεξής, Henry Kissinger, πανίσχυρου τότε αμερικανού διπλωμάτη, το οποίο έλεγε τα εξής:
«The Greeks are hard to govern, so we must strike deep into their cultural roots. That way we may knock some sense into them. What I mean, is that we must strike their language, their religion, their cultural and historical heritage in order to eliminate any possibility of their progress, prominence and domination so that they would stop having a say in the Balkans, the East Mediterranean and Middle East, which are the key areas of a great strategic importance for the policy of the USA».
Στην ελληνική, η φράση αυτή αποδίδεται ως εξής: «Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Ίσως έτσι «βάλουν μυαλό». Εννοώ, δηλαδή, να τους πλήξουμε στην Γλώσσα, στην Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προόδου τους, διακρίσεως και κυριαρχίας, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ».
Η φράση αυτή αμφισβητήθηκε έντονα κυρίως από τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς» κονδυλοφόρους δημοσιογραφίσκους, προφανώς επειδή είχαν παρουσιάσει πρόοδο στην προώθηση ανθελληνικών θέσεων. Οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» κατά έναν περίεργο τρόπο, κατά μία προκλητική κάθε φορά σύμπτωση, είχαν σκόπιμα παρωπίδες και δεν έβλεπαν τίποτε σχετικό με τα ανθελληνικά σχέδια των νεοταξιτών και των οργάνων τους.
Στο θέμα παρενέβη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος, ο οποίος στις 17 Δεκεμβρίου του 2010 έγραψε άρθρο στο ΒΗΜΑ, με αφορμή την κίνηση Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος επικαλέσθηκε την δήλωση Kissinger, και πληροφόρησε ότι αυτός ήταν που την έκανε γνωστή. Στην συνέχεια δε, την προώθησαν ο Χρήστος Γιανναράς, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Χρήστος Σαρτζετάκης κ.λπ. Ο Γιάννης Μαρίνος δηλώνει ότι ρώτησε τον Κίσσιγκερ, ο οποίος και αρνήθηκε ότι δήλωσε ποτέ την φράση αυτή! Και όλα μέλι γάλα!
Και ερωτώ: Τι είναι πιο σημαντικό; Το αν είπε την φράση ο Κίσσιγκερ ή το αν εφαρμόζεται;
Αγαπητοί φίλοι... Το δένδρο είναι η δήλωση Κίσσιγκερ! Το δάσος είναι η πραγματικότητα! Και η πραγματικότητα είναι πως ό,τι αυτός «δεν είπε», εφαρμόζεται!
Πράγματι, οι «οδηγίες» Kissin
Keywords
Αναζητήσεις
vlepei to dentro alla xanei to dasos, βλεπει το δεντρο αλλα χανει το δασος
Τυχαία Θέματα