Οι Κλακαδόροι της Αγανάκτισης

Οι Κλακαδόροι της Αγανάκτισης

Δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά η πιο θορυβώδης και αυτή που προβάλουν τα κανάλια ως πλειοψηφούσα. Είναι η ετερόκλητη εκείνη μάζα του Λαϊκισμού. Όλοι εκείνοι που κατεβαίνουν στις πλατείες γιατί ήταν ...
ευχαριστημένοι με την Ελλάδα πριν την κρίση και δεν επιθυμούν να αλλάξει τίποτα. Είναι οι Κλακαδόροι της Αγανάκτισης, εκείνοι που επιδίδονται σε ανώδυνες μούντζες προς τη μεριά της βουλής,
σε απειλές περί κρεμάλας, σε κρούσεις κατσαρολικών, σε σποραδικά ξεσπάσματα της πρώτης στροφής του εθνικού ύμνου και στα «ου» ενάντια στο μνημόνιο. Άλλωστε με το λαϊκισμό πάντα θριαμβεύουν οι αρνητικές μάζες. Αυτοί είναι όμως που κρατούν εσκεμμένα τον πολύ κοσμο μακριά (γιατί πως αλλιώς θα μπορέσουν να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν το πλήθος). Γιατί παρόλο το εντυπωσιακό μέγεθος των συγκεκτρώσεων υπάρχουν άνθρωποι που απέχουν και απέχουν συνειδητά εξαιτίας τους.

Απέχουν γιατί δεν καταλαβαίνουν πως γίνεται κάτι α-κομμάτιστο να πατρονάρεται από το ΠΑΜΕ, τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΛΑΟΣ, ακόμη και από την Χρυσή Αυγή. Απέχουν γιατί δεν δέχονται ότι τους εκφράζουν τα ιακωβινικά ψηφίσματα της αυτοαποκαλούμενης συνέλευσης των Αγανακτισμένων ή οι κρατικοδίαιτοι συνθέτες και πανεπιστημιακοί.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε την Αγανάκτηση σε κανένα κλακαδόρο. Αυτήν την αγανάκτηση και την οργή που κουβαλάμε όλοι μας, πρέπει να μετουσιώσουμε σε γνήσια δράση. Να κάνουμε την ανατροπή στην πράξη, επιβάλλοντας στο παλιό και κουρασμένο πολιτικό σύστημα την ανάγκη της συνεννόησης και της σύνθεσης, χωρίς ουτοπικά συνθήματα και άλλες ψεύτικες λαϊκιστικές υποσχέσεις. Και για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος στις πλατείες να γίνει περισσότερος. Να καταπιεί το πλήθος τις εστίες του Λαϊκισμού και να καλύψει τον "θόρυβο" τους.

http://www.rethemnosnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα