Oι 120 στη Συρία σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ανταρσίας;

Οι 120 άντρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταρσίας στο αρχηγείο Ασφαλείας και όχι από ενέδρα των αντικαθεστωτικών, υποστηρίζουν εκπρόσωποι των τελευταίων. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν στην Συρία, αφού πλέον ο κίνδυνος εμφυλίου είναι....
ορατός.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ "θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια διαφορετικού μεγέθους επανάσταση", επισημαίνει ο Μοχάμαντ Μπάζι, από το Κέντρο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Νέα
Υόρκη.

"Αυτό μπορεί να οδηγήσει το καθεστώς να χρησιμοποιήσει ακόμα πιο ωμή βία για να συντρίψει την εξέγερση και αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει τη Συρία σε έναν εμφύλιο πόλεμο, σε μια μεγαλύτερης κλίμακας σύγκρουση ανάμεσα στους σουνίτες και τους αλαουίτες", υπογραμμίζει ο ίδιος.

Ο Μπάζι επισημαίνει πάντως πως την ηγεσία του στρατού μονοπωλούν οι αλουίτες, πιστοί στην δυναστεία των Ασαντ και πως οι μειονότητες--χριστιανοί, δρούζοι και σιίτες (περίπου το 15% του πληθυσμού)--έχουν την τάση να θεωρούν τον Ασαντ ως πηγή σταθερότητας".

Ο ειδικός προσθέτει πως οι σουνίτες, ειδικά "η αστική τάξη των εμπόρων στη Δαμασκό και το Χαλέπι" δεν φαίνεται να έχει ακόμα αναμιχθεί σε αυτήν την διαμάχη. "Αν υπάρξει διάσπαση στον στρατό, είναι πιθανόν να αλλάξουν στρατόπεδο διότι ο Ασαντ δεν θα είναι πια ο μόνος που θα μπορεί να διατηρήσει την σταθερότητα της χώρας", συμπλήρωσε ο Μπάζι.

defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα