Οι διεφθαρμένοι της Ελλάδας κατηγορούν τον λαό στους φοροκλέφτες της Ευρώπης

Τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες του G8 συναντήθηκαν στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που τώρα δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο, τρέχουν από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη, βλέπουν τις οικονομίες τους να υποβαθμίζονται η μία μετά την άλλη και συνεχίζουν να λαμβάνουν «γενναίες» - κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό – αποφάσεις, που την επόμενη στιγμή δηλώνουν ότι πρέπει να τις αναθεωρήσουν.
Εκεί, στο Τογιάκο της Ιαπωνίας, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε πως ήσαν τα πιο…
γερά στομάχια στον κόσμο!

Είχαν
συναντηθεί για να μιλήσουν για την επερχόμενη παγκόσμια κρίση και ειδικά για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης – αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Αφρική, αποδεικνύουν πόσο καλά την αντιμετώπισαν.

Στη διάρκεια εκείνης της Συνόδου έφαγαν του σκασμού – 385 εκ ευρώ κόστισε η εκδρομή τους στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μαζί με τα λουκούλλεια γεύματά τους.

Πήγαιναν από γεύμα σε γεύμα και από δείπνο σε δείπνο. Κατανάλωσαν απίθανες ποσότητες εκλεκτών εδεσμάτων – χαβιάρια, καπνιστούς σολομούς, κρέατα, θαλασσινά και ό,τι άλλο βάζει ο νους του ανθρώπου.

«Οι πιθανότητες να συγκεντρωθεί κανείς σε σοβαρές συζητήσεις μετά από τέτοιο γεύμα είναι μηδαμινές», έγραψαν τότε οι Times του Λονδίνου.Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα σημερινά γεγονότα είναι η… βαρυστομαχιά από εκείνο το όργιο.

Τώρα, οι… Γαργαντούες του 2008 παριστάνουν τους εγκρατείς, που επιβάλλουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και επιτίθενται στις χώρες που δεν ανήκουν στην παρέα τους, αλλά τις χρησιμοποιούν για να τους φορτώνουν τις δικές τους ατασθαλίες και αβλεψίες.

Βγάζουν κόκκινες κάρτες, ζητούν από τους άλλους δημοσιονομική πειθαρχία, απειλούν με σκληρά μέτρα.

Οι ΗΠΑ ζουν το σοκ της υποβάθμισης της οικονομίας τους. Η Ιταλία βρίσκεται με τη θηλιά στον λαιμό. Η Γαλλία και η Γερμανία συνεχίζουν να επιβάλλουν «λύσεις» που την επόμενη στιγμή αποδεικνύονται καταστροφικές. Και η ευρωπαϊκή ηγεσία (Μπαρόζο, Ρομπάι, Ρεν, Γιουνκέρ) είναι κυριολεκτικά για κλάματα.

Στην πραγματικότητα, η Ιστορία γράφεται παράλληλα με τα γεγονότα της – για πρώτη ίσως φορά μετά την ιστορική καταγραφή του Πελοποννησιακού Πολέμου από τον Θουκυδίδη.

Στην πραγματικότητα, η Ιστορία αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία της. Για να προλάβει όλους αυτούς τους ανίκανους υπηρέτες συμφερόντων όσο βρίσκονται στη ζωή – και μάλιστα όσο βρίσκονται ακόμη στην εξουσία.

Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενες κρίσιμες ιστορικές περιόδους, η Ελλάδα βρέθηκε, από πλευράς πολιτικών ιθυνόντων, σε ανάλογη και χειρότερη κατάσταση.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Από την πρώτη στιγμή, χωρίς καν να είναι σε θέση να αναλύσουν την κατάσταση των υπολοίπων οικονομιών, ειδικά των λεγομένων «ισχυρών», ανίκανοι να βάλουν κάτω πέντε νούμερα και να προβλέψουν, έσπευσαν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους Γαργαντούες του 2008
Keywords
Τυχαία Θέματα