Α. Σαμαράς: Οι Ευρωπαίοι θα με βρουν μπροστά τους

«Οι δραματικές εξελίξεις στη ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία βάζουν τέλος στην σύγκρουση του Α. Σαμαρά με την Ευρώπη,» διαπιστώνει κορυφαία κομματική πηγή, μιλώντας στο BriefingNews και επισημαίνει ότι «ξαφνικά, όλοι ανακάλυψαν τον Σαμαρά και τις απόψεις του».
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαμορφώνεται πλέον μια ισχυρή δυναμική στην διεκδίκηση αναπτυξιακών μέτρων, ενώ γύρω από τον πρόεδρο της ΝΔ χτίζεται σιγά αλλά σταθερά μια συμμαχία
ηγετών και μέσων ενημέρωσης που ασπάζονται τις διαφορετικές...
του απόψεις , την αντίθεση του στην πιεστική λιτότητα και την επιμονή του στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Δεν αλλάζω γραμμή ότι και αν λένε,» ανέφερε , σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του BriefingNews, ο Πρόεδρος της ΝΔ σε στενούς συνομιλητές του και συμπλήρωνε πως «μοιραία θα αναγκαστούν να δουν ότι όσα τους προτείνω είναι η σωστή συνταγή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Θα με βρουν μπροστά τους. »

Χθες ήταν ο Guardian που φιλοξένησε συνέντευξη του , χαρακτηρίζοντας τον αντισυστημικό και στήριξε τις απόψεις του. Λίγο πριν οι New York Times αρθρογραφούσαν για το πόσο καταστροφική ήταν λιτότητα στην Ελλάδα και τάσσονταν υπέρ της λύσης Σαμαρά για μείωση φόρων και ανάπτυξη. Είχε προηγηθεί η Wall Street Journal που εξύμνησε κυριολεκτικά τον πρόεδρο της ΝΔ και τι θέσεις του για την οικονομία.

«Δεν είναι μόνο ο διεθνής τύπος, δείτε πως έτρεξε ο Όλι Ρέν την Παρασκευή να μιλήσει για το ευρωομόλογο» σχολίαζε στο BriefingNews στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ φέρνοντας την στάση του Επιτρόπου, σε αντιδιαστολή με την κάθετη άρνηση του ευρωομολόγου από την Ανγκέλα Μέρκελ, όταν ο κ. Σαμαρά τις το έθετε επιτακτικά, πριν ακόμη η Ελλάδα μπει στο Μνημόνιο.

Στην λεωφόρο Συγγρού προκάλεσε χαμόγελα και η προεκλογική εξαγγελία του Ισπανού Μαριάνο Ραχόι για μείωση των φόρων, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία πλήττεται από τους κερδοσκόπους και το κόστος δανεισμού της ανεβαίνει καθημερινά. «Ο ηγέτης της ισπανικής κεντροδεξιάς που προηγείται με 14% του σοσιαλιστή Θαπατέρο, υιοθετεί στη χώρα του τις προτάσεις της ΝΔ,» έλεγε στο BN συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει τακτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον κ. Ραχόι όσο και με τον Πορτογάλο Πέδρο Πάσος Κοέλιο καθώς οι απόψεις του ταυτίζονται σε πολλά σημεία. Άριστες σχέσεις διατηρεί ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Ιρλανδό Έντι Κένι , με τον οποίο έχουν αρκετές κοινές οικονομικές προτάσεις αλλά και με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος τον είχε στηρίξει ανοιχτά στην θυελλώδη συνεδρίαση του ΕΛΚ, όταν οι περισσότεροι του ασκούσαν έντονες πιέσεις για συναίνεση.

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα