ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ2012 - 2015»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Άρθρο 1 Σύσταση - ΣκοπόςΕπωνυμία - Έδρα - Διάρκεια1. Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία

«ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο).
Το Ταμείο έχειαποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικήςπεριουσίας
του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίωνεπιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσαή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ..Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονταιστο Ταμείο, σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις

. 2. Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμήτου δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στηνπαράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.

3. Το Ταμείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν υπάγεται στηνκατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέακαι δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων τομετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οιδιατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου.

4. Το Ταμείο διέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανωνύμωνεταιρειών, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις διατάξεις του παρόντοςΚεφαλαίου.

5. Το Ταμείο εδρεύει σε δήμο του νομού Αττικής, ο οποίος ορίζεται με τοΚαταστατικό του.

6. Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντοςνόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στηνΕφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί
gusto
Keywords
Τυχαία Θέματα