Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών μετά το Πάσχα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών στο τέλος Απριλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί.

Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου» και
εμμέσως, πλην σαφώς, ζήτησε να απεγκλωβισθεί από το......
χαρτοφυλάκιο του υπουργού των Οικονομικών, ώστε να έχει την ευχέρεια να ασχοληθεί με την κούρσα της διαδοχής.

Κατά τα λοιπά ο τέως πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων λεκτικών πυρών και υπογράμμισε πως «θα κάνω το καθήκον μου και θα το κάνω όπως πρέπει», χωρίς, πάντως, να «ανοίξει τα χαρτιά του» για το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει. Ξεκαθάρισε όμως, ότι η πρωθυπουργία και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για τον ίδιο, αλλά και ότι δεν επιθυμεί να είναι το εξιλαστήριο θύμα μιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος θέλει να βοηθήσει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Προτίμησε να μην αναφερθεί στα εσωτερικά του Κινήματος, αλλά να κάνει μια εκτεταμένη αναφορά στη διετή κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, με αρκετά στοιχεία αυτοκριτικής, τα οποία δεν συμπίπτουν, πάντως, με την κριτική που ασκήθηκε και ασκείται από τα μέσα ενημέρωσης, όπως ο ίδιος είπε.

Έκανε λόγο για «κυνισμό» των μέσων ενημέρωσης, που αναπαράγεται εδώ και χρόνια και υπονομεύει την πολιτική ζωή της χώρας, τους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δράση ποικίλων συμφερόντων, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος που υπήρξε καθυστέρηση στην προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Επίσης μίλησε και για κακοφωνία κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του Κινήματος, που αποδυναμώνει τον πολιτικό λόγο και την αξιοπιστία του Κινήματος και εντείνει την αίσθηση του κυνισμού. Δήλωσε έτοιμος, όπως έχει ήδη δείξει, να αναλάβει τις ευθύνες του ως πρωθυπουργός, αλλά, όπως είπε, «δεν δέχομαι μαθήματα περί τόλμης». Και αποδέχθηκε ως μόνη μομφή το γεγονός ότι ήθελε πάντα να προχωρεί με τη συναίνεση των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες «θα ήταν βλαπτική και αδιέξοδη» και ότι «η φιλολογία περί άμεσων εκλογών αποδομεί την κυβέρνηση». Και πρόσθεσε ότι πριν τις εκλογές η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το βασικό της έργο που απορρέει από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, που σημαίνει εφαρμογή του PSI, αναδιάρθρωση των Τραπεζών, επανακεφαλαιοποίησή τους και τη διαπραγμάτευση και ψήφιση του νέου προγράμματος.

Ανέφερε ότι η σημερινή κοινοβουλευτική σύνθεση έχει εντολή τετραετίας και όχι διετίας και ότι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή σύνθεση της Βουλής παραμένει πλειοψηφία, χωρίς, πάντως, να επιμείνει στο θέμα αυτό. Αντίθετα τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σημαντικές αναφορές στην κατάσταση της χώρας και της οικονομίας έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησ
Keywords
Τυχαία Θέματα