Ν.Δ.: Και κυβέρνηση και αντιπολίτευση;

Δισυπόστατη θα είναι καθώς φαίνεται η παρουσία της Ν.Δ. στη Βουλή, αφού θα είναι ταυτόχρονα και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, λόγω της επιλογής της να μην έχει στο κυβερνητικό σχήμα εν ενεργεία βουλευτές.
Θυμίζουμε ότι ακόμη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε για να ορκιστεί υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύθηκε τεχνηέντως
την δυνατότητα, που του δίνει το άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το...
οποίο, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με όλα τα ιδιαίτερα δικαιώματα, που του αναγνωρίζει ο κανονισμός και οι κείμενες διατάξεις, αποκαλείται ο πρόεδρος της μεγαλύτερης σε δύναμη κοινοβουλευτικής δύναμης που «δεν μετέχει στην κυβέρνηση».

Δηλαδή και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!

Τύποις λοιπόν η Ν.Δ. παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, επί της ουσίας όμως αντιπολίτευση θα κάνουν μόνο τα κόμματα της αριστεράς, δηλαδή το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Βέβαια, η επιλογή του κ. Σαμαρά να είναι και να μην είναι η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, να είναι και να μην είναι στην αντιπολίτευση, αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών και εντός Ολομέλειας.

Το γεγονός ότι ήδη ο βουλευτής της Ν.Δ. ο Π. Καμμένος, (αύριο ενδεχομένως κάποιος άλλος), δηλώνει δημόσια, ότι θα καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση χωρίς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, «να ανοίγει μύτη», εντείνει την περιέργεια για το πως θα πορευθεί κοινοβουλευτικά η Ν.Δ. το επόμενο τετράμηνο.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα