Αναβρασμός στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την «επόμενη μέρα»

Πριν καλά - καλά κάτσει ο κουρνιαχτός απ’ όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο δεκαήμερο, αργά αλλά σταθερά έχει αρχίσει η κουβέντα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Μετά μάλιστα και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου και τα ποσοστά που μοιάζουν με βαρομετρικό χαμηλό για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι συζητήσεις και το...
παρασκήνιο φουντώνουν.

Ωστόσο κανένας μέχρι αυτή την ώρα, πλην του Δημήτρη Λιτζέρη, ο οποίος έθεσε το
θέμα την περασμένη εβδομάδα, δεν μιλάει ευθέως για αλλαγής ηγεσίας.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες, και όπως όλα δείχνουν μάλλον δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει.

Πάντως υπάρχουν πιέσεις να ανοίξει ο ίδιος θέμα διαδοχής προειδοποιώντας ακόμη και για διάσπαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

«Και ο Γ. Παπανδρέου να μείνει αρχηγός, εάν δεν γίνει συζήτηση για το αύριο, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες, τότε βλέπω το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κόβεται σε κομμάτια» δήλωσε ένας εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Τα προβλήματα είναι εκεί, πολύ πέρα από τα πρόσωπα και όσο πηγαίνουμε σε φθηνές λύσεις του τύπου «γλιτώσαμε απ’ τον Α» ας πούμε, σημαίνει ότι γλιτώσαμε από το πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γερουλάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάντως έσπευσε να δηλώσει σήμερα «παρών» με τον τρόπο του βέβαια, καθώς είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τον τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα .

Παράλληλα επεσήμανε στον κ. Ερντογάν ότι οι δυο χώρες και με τη νέα κυβέρνηση θα συνεχίσουν την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική. Παράλληλα στις 17:30 σήμερα έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο νέο του γραφείο στη Βουλή με υπουργούς της κυβέρνησης ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

«Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο επίσης στενός του συνεργάτης, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος ουσιαστικά εμφανίστηκε στην ίδια γραμμή με τον Παύλο Γερουλάνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεταφέρουν την γραμμή του προέδρου του κόμματος.

«Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Καταλογισμό ευθυνών για το δημοψήφισμα και τα δεινά, που έφερε αυτή η απόφαση, έθεσε από την πλευρά της η Εύα Καϊλή, βάζοντας θέμα ηγεσίας.

«Θα ήταν πολύ σημαντικό να πάει σε συνέδριο. Εάν σ’ αυτό το συνέδριο πρέπει να κριθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω, αν θα τεθεί ως θέμα από τους συναδέλφους ή θα έχουμε το χρόνο για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και τις εκλογές, γιατί θα κριθούμε και για όσα έχουν συμβεί».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksi
Keywords
Τυχαία Θέματα