Μέρκελ και Σαρκοζί: "Πήραμε το μήνυμα"

Τα πάνω κάτω έφερε η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P ότι θέτει υπό καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση τις χώρες τις ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και τη Γερμανία.

Με μια λιτή ανακοίνωση και σε ύφος επιδεικτικά ψύχραιμο αντέδρασαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί στην.........
χθεσινοβραδινή προειδοποίηση του πιστοληπτικού οίκου S&P, ότι θέτει υπό καθεστώς
επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση τη Γερμανία κι άλλες 14 χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών τη Γαλλία, τη Φιλανδία, τη Ολλανδία, τη Αυστρία και το Λουξεμβούργου, χωρών δηλαδή που μέχρι σήμερα αξιολογούνται με ΑΑΑ.

Στην κοινή ανακοίνωση, που εκδόθηκε χθες το βράδυ στο Βερολίνο αναφέρεται ότι Γερμανία και Γαλλία έλαβαν γνώση του περιεχομένου της ανακοίνωσης και ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που εγγυώνται τη σταθερότητα στην ευρωζώνη. «Βερολίνο και Παρίσι επιβεβαιώνουν την πεποίθηση τους, ότι οι κοινές προτάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ενισχύσουν της δημοσιονομική και οικονομική συνεργασία στη Ευρωζώνη και θα στηρίξουν τη σταθερότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.
www.dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα