Αιχμές κατά του Παπαδήμου αφήνει ο Καστανίδης

"Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είχαμε δηλώσεις εκπροσώπων τραπεζών που έλεγαν ότι θα ήταν λάθος να πάμε πέραν της απόφασης της 21ης Ιουλίου για κούρεμα που ήταν τότε στο 20%. Άλλωστε δε και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε εκφράσει τότε την άποψή του ο άνθρωπος στο «Βήμα» με ένα πολύ.......
μεγάλο κείμενο, στο οποίο εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα πέραν του 20%",
υπογράμμισε στο Βήμα Fm ο κ. Χάρης Καστανίδης, τέως υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για τα αίτια της παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία πριν από ένα μήνα περίπου.
Υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε "ηρωική" και υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δημιουργήθηκε ένα κίνημα υπέρ του δημοψηφίσματος, "το οποίο δεν πέρασε ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα".

Κατά τον τέως υπουργό, αφορμή αποτέλεσε η αναγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, πρόταση την οποία στήριξε μετά μανίας και ο ίδιος.

"Θυμάμαι λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο λυσσαλέα πολεμήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ η ιστορία του δημοψηφίσματος και μια μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είπαν με πολύ μεγάλη καθαρότητα στον κ. Παπανδρέου, ή θα φύγεις και θα σου δώσουμε προς ώρας ψήφο εμπιστοσύνης ή θα μείνεις και θα σε ρίξουμε», σημείωσε.

Μάλιστα, δήλωσε ότι εκείνος που τάχθηκε αναφανδόν εναντίον του δημοψηφίσματος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν αντέδρασε για το δημοψήφισμα, αλλά "για άλλους λόγους" για τους οποίους αρκέσθηκε να αναφέρει πως "πίσω από τις αποφάσεις ίσως κρύβονται πράγματα που θα πούμε εν καιρώ και θα αποκαλυφθούν", ενώ για την στάση που τήρησε η κα. Μέρκελ, σημείωσε πως "ενδεχομένως να μην ήθελε να χαλάσει τη συμμαχία της με τον κ. Σαρκοζί".

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει ανοικτά πλέον στο ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Παπανδρέου θα σπάσει τη σιωπή του, όσον αφορά τα δικά του σχέδια για το πολιτικό του μέλλον, τονίζοντας πως «τότε θα τοποθετηθούμε όλοι».
www.dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα