ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αξιοπρόσεκτες - όπως πάντοτε - οι θέσεις που καταγράφει ο κ. Χολέβας, σε πρόσφατο περισπούδαστο άρθρο του, στο οποίο μας δείχνει μια άλλη πλευρά της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Ναι μεν πρόκειται για καταδίκη της Ελλάδας εκ μέρους του Δικαστηρίου για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αλλά..........
είναι ταυτόχρονα υπενθύμιση ότι παρόλα τα λάθη της η κυβέρνηση Καραμανλή και βέτο πρόβαλε στο Βουκουρέστι - παρά τη θέληση των Δυτικών - και πλήρη υποστήριξη έδωσε στον αείμνηστο
Τάσσο Παπαδόπουλο και στους Ελληνες της Κύπρου για να αντιτάξουν το ΟΧΙ στο διαβόητο σχέδιο Ανάν παρά τις απροκάλυπτες αφόρητες Αμερικανικές και Ευρωπαικές πιέσεις.

ΟΙ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους - μη λέμε ονόματα και χαλάμε καρδιές - οι οποίοι και λίγη γη για ασφάλεια δήλωσαν πρόθυμοι να παραχωρήσουν, και παγκόσμια διακυβέρνηση και μάλιστα “fast” ζήτησαν και γκρίζες ζώνες αποδέχθηκαν στο Αιγαίο και τα Ιμια ουσιαστικά κατέστησαν νεκρή ζώνη - ας όψεται ο άνεμος που παίρνει τις σημαίες. Μόνον τις Ελληνικές να πάρει η ευχή και όχι αυτές με το μισοφέγγαρο - και τον Οτσαλάν παρέδωσαν στους αιμοβόρους μας γείτονες.

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η Ενδιάμεση Συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί αμέσως από την μεταβατική κατοχική κυβέρνηση, επειδή αν δεν καταγγελθεί τα Σκόπια θα μας σέρνουν μονίμως στο Διεθνές Δικαστήριο τη Χάγης για παράβαση της πρόνοιας να μη φέρουμε αντίρρηση για την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς αν υποβάλλουν αίτηση με το όνομα FYROM.

Την Ενδιάμεση Συμφωνία την υπέγραψε ο “Ηρόστρατος” Ανδρέας Παπανδρέου και την ανακοίνωση του περιεχομένου της έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα λες και ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!!! Πρόκειται για συμφωνία αντάξια του Ανδρέα Παπανδρέου (τον θυμάστε έτσι; Αυτόν με τα μεγαλόστομα συνθήματα “Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες”, που ραφοποίησε το Κυπριακό και τις Ελληνοτουρκικές διαφορές; Η Ενδιάμεση Συμφωνία μόνον δεινά προκάλεσε στην πατρίδα μας. Πρέπει να καταγγελθεί, επειδή ούτως ή άλλως οι Σκοπιανοί την παραβιάσαν κατ’ επανάληψη.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο κ. Χολέβας όμως επισημαίνει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Υπάρχουν ορισμένοι - ο ΓΑΠ επί παραδείγματι και όχι μόνον - οι οποίοι θέλουν να παραπέμψουν το σύνολο των Τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος του Ελληνισμού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης λες και αγνοούν ότι το Δικαστήριο της Χάγης αποφασίζει με πολιτικά και όχι με τις αρχές του Διεθνούς δικαίου. Να ελπίσουμε ότι σωφρονίστηκαν με το τελευταίο χαστούκι που μας έδωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;
Keywords
Τυχαία Θέματα