Ενεργή στήριξη τωνΓερμανών Πράσινων στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με την συμπρόεδρο τωνΓερμανών «Πράσινων», Κλαούντια Ροτ, είχε στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της παράταξηςΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Ρότ ενημερώθηκε από τοΔημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης, Χρήστο Μάτη, για τιςπρωτοβουλίες που έχει πάρει η παράταξη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2012,με τη διοργάνωση της............
συνάντησης των «Πράσινων» εκλεγμένων στις μεγάλεςευρωπαϊκές πόλεις και το συνέδριο για την περίοδο 1941-44, τονίζοντας τηνεπιθυμία της να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Η κυρία Ροτ είπε ότι ένιωσεβαθειά συγκίνηση για την επίσκεψη της στο μνημείο του ολοκαυτώματος και στοεβραϊκό μουσείο της Θεσσαλονίκης και τόνισε τη σημασία που έχει για όλους τους λαούς η αυτογνωσία για το παρελθόν τους.

Σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητατης Θεσσαλονίκης για «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» το 2014 την ενημερώσαμεότι πεποίθηση μας είναι ότι πρέπει να μπουν υψηλοί στοίχοι για την πόλη, ηοποία υστερεί σε πράσινες δομές και εκείνη από την πλευρά της έθεσε στη διάθεσημας την εμπειρία των Γερμανών Πράσινων από την προετοιμασία του Αμβούργου γιατο θεσμό της Πράσινης Πρωτεύουσας του 2011.

Παράλληλα εξέφρασε την προθυμίατης να βοηθήσει στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και πόλεις τηςΓερμανίας με «πράσινες» δημοτικές αρχές και στην προώθηση των επιλογών για τηνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, που έχει αναλάβει η Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, κύριος Wolfrang Hoelscher-obermaier ενώ από στην αντιπροσωπεία τωνΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ συμμετείχαν, η πρώτη αναπληρωματική δημοτική σύμβουλος, ΣτέλλαΑβραμίδου και ο Δημήτρης Καλαφάτης, μέλος της γραμματείας της παράταξης.

Χρήστος
Keywords
Τυχαία Θέματα