«ΛΟΓΙΚΗ» ΚΑΙ «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ»

Προκαλεί οίκτο να βλέπεις τους πάλαι ποτέ ισχυρούς πολιτικούς των δύο επίσης πάλαι ποτέ ισχυρών κομμάτων, να εκλιπαρούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα να ψηφίσει ο έλληνας με λογική και όχι με συναίσθημα, υπονοώντας να υπερψηφιστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. σηκώνει πολλή κουβέντα, αν το θυμικό του λαού είναι «επικίνδυνο» και η «λογική»-όπως την εννοούν αυτοί- απαραίτητη, για την μελλοντική πορεία ενός λαού. Έτσι όπως διατυπώνεται το επιχείρημα καταρρίπτεται από μόνο του, γιατί αν πάρουμε τη νεότερη πολιτική ιστορία, το συναίσθημα οδήγησε στο έπος
του.....
21 ή το αντίστοιχο του 40. Άλογη φαινόταν και η ιδέα εναντίωσης στη χούντα, ενώ και για τη μικρασιατική καταστροφή-περιλαμβάνεται συχνά στην επιχειρηματολογία των «συναισθηματομάχων ορθολογικολατρών», μάλλον σκόπιμα ανάποδα ερμηνεύουν την ιστορία. Με κριτήριο τη λογική καταψήφισαν το Βενιζέλο στις εκλογές του 20, προκειμένου να τερματίσουν ένα εγχείρημα «άλογο».

Αλλά ας δεχτούμε το «πνεύμα», που με περισσή παρρησία και γλαφυρότητα διατυπώνεται στις στημένες διαλέξεις-μονολόγους των δύο υπερμάχων της «λογικής». Ψηφίζω λοιπόν με αντικειμενικό κριτήριο τη λογική. Η μέση λογική υπαγορεύει πως δυο κόμματα που διέλυσαν, διέσυραν, εξευτέλισαν, χρέωσαν και μετέτρεψαν σε αποικία μια χώρα, δε «δικαιούνται δια να ομιλούν»- όπως θα έλεγε και ο αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργας. Ποια λογική ακριβώς μας λένε να πρυτανεύσει; Να επιβραβευθούν για ποιόν ακριβώς λόγο; Για τη συνέπεια λόγων και έργων τους; Για τη σοβαρότητα και αξιοπιστία τους; Για τον όρκο που έδωσαν στο σύνταγμα και τους νόμους; Για τις άθλιες μεθοδεύσεις τους; Για τη στημένη προπαγάνδα τους; Για τη συμβολή τους στη διάλυση μιας κοινωνίας σε λίγους μόνο μήνες; Για την υποθήκευση του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας; Για το συνεχή εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης μας; Για την καταλήστευση του μέσου και κυρίως του έντιμου Έλληνα; Για την οικειοθελή εκχώρηση της ασυλίας της χώρας; Εξηγήστε μας παρακαλώ τι είναι για σας η «λογική»; Η αμνησία και η εξασφάλιση της αμνήστευσης των εγκλημάτων που έχετε διαπράξει; Η συλλογική παράκρουση για μια μαζοχιστική ψήφο υπέρ των κομμάτων της συγκυβέρνησης υπό το δοτό τραπεζίτη; Επικαλείστε να μην παρασυρθούμε από το θυμό; Καλά πάτε καλά; Θυμός είναι η διάθεση μας να σας «μαυρίσουμε»; Κάθε άλλο. «Τετράγωνη λογική» είναι!!! Θυμικό και συναίσθημα θα ήταν να σας ψηφίζαμε για «συναισθηματικούς» λόγους που ανάγονται στο παρελθόν. Αυτοκτονικές τάσεις δε νομίζω να έχουμε ως λαός, αν και τις καλλιεργήσατε και αυτές τα τελευταία δυο χρόνια, κρίνοντας απ τον αριθμό αυτοκτονιών που έχουμε.

Λογική δε θέλετε λοιπόν την Κυριακή; Ε λοιπόν, λογική θα έχετε. Όχι όμως τη δική σας «λογική» που ξεπούλησε την Ελλάδα. Θα έρθετε αντιμέτωποι με την κοινή λογική κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενου Έλληνα. Άλλωστε εκτός απ τις θέσεις στα έδρανα της βουλής, υπάρχουν κι άλλες στα «Τάρταρα της Ιστορίας».

Για εκεί σας βλέπω..

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖ
Keywords
Τυχαία Θέματα