Κόντρες υπουργών στο «κουφάρι» του ΥΕΝ

Αδωνις Γεωργιάδης, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Το πρώτο ερώτημα που μου τέθηκε από τους Ελληνες εφοπλιστές ήταν το αν θα ανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Η κατάργησή του ήταν μια λάθος απόφαση και πρέπει να διορθωθεί».

Την ώρα που οι Ελληνες εφοπλιστές από το Λονδίνο υπογράμμιζαν για μία ακόμη φορά την ανάγκη επανασύστασης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον τέταρτο κατά σειρά τα....
τελευταία δύο χρόνια υπουργό αρμόδιο για τη ναυτιλία που συνάντησαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην
Αθήνα απέκλειε κάθε «παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος».

Το θέμα της κατάργησης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας βρέθηκε και πάλι χθες στην επικαιρότητα τόσο από δηλώσεις του υφυπουργού ναυτιλίας Αδωνι Γεωργιάδη στο Λονδίνο, όσο και του ΥΠτΠ Χρήστου Παπουτσή στον Πειραιά, την ώρα που η ακτοπλοΐα βουλιάζει, η ναυτιλία πλήττεται από την κρίση και η χώρα «ναυαγεί».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε για τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσαν.

«Το πρώτο ερώτημα που μου τέθηκε από τους Έλληνες εφοπλιστές ήταν το αν θα ανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Πράγματι, η κατάργησή του ήταν μια λάθος απόφαση και πρέπει να διορθωθεί. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να δημιουργεί αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας και να μην έχει η Ελλάδα.

Η ελληνική Ναυτιλία χρειάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και για πρακτικούς λόγους. Θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικά στις καθημερινές διαδικασίες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χρήστος Παπουτσής, υπουργός Προστασίας τους Πολίτη: «Παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος δεν μπορεί να υπάρξει. Αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει, πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί είμαστε σε άλλη εποχή».

Την ίδια περίπου ώρα, ο κ. Παπουτσής δήλωνε στον Πειραιά ότι «παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος δεν μπορεί να υπάρξει. Αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει, πραγματικά δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί είμαστε, επαναλαμβάνω, όσο και αν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, είμαστε σε άλλη εποχή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή «κάποιοι επιμένουν να μένουν κολλημένοι στο παρελθόν, στην έκφραση των κοινωνικών αναζητήσεων και των συμφερόντων όπως τα γνώρισαν στο παρελθόν. Έχουν αλλάξει όλα. Ακόμη και τα συμφέροντα, ακόμη και οι κοινωνικές αναζητήσεις, ακόμη και οι οικονομικοί κολοσσοί έχουν γίνει μικρότεροι. Ακόμα και οι εταιρείες και οι εφοπλιστικές οργανώσεις και αυτές έχουν βρει νέες αναζητήσεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε πως στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009, όταν συζητήθηκε το θέμα εσωκομματικά τάχθηκε κατά της διάσπασης του υπουργείου, συμφωνώντας όμως «σε κάτι το οποίο ούτως ή άλλως από το 2001 είχα θέσει, στην ανάγκη της ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με Αρχηγείο, Ακαδημίες, δομές, οργανικές θέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα