Καντάφι: «Δεν παραιτούμαι» - Στην Τρίπολη οι αντικαθεστωτικοί

Οι αντικαθεστωτικοί από τη δυτική Λιβύη εισήλθαν στην Τρίπολη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, όπου τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το πλήθος.

Αντικαθεστωτικοί από την ορεινή περιοχή της Νεφούσα εισήλθαν στη λιβυκή πρωτεύουσα υπό τους ήχους μουσικής στους δρόμους και μεγάλου ενθουσιασμού του πλήθους που.....
είχε συγκεντρωθεί. Άμαχοι τρέχανε κατά μήκος της αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει τους εξεγερμένους σε κλίμα ευφορίας, προσέθεσε ο ανταποκριτής.

Κατά την προέλασή τους σημειώθηκαν ωστόσο
και σημαντικές ανταλλαγές πυρών με στρατιώτες πιστούς στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Οι πιστοί στον Καντάφι είχαν ανοίξει πυρ με βαρύ πυροβολικό και οι αντικαθεστωτικοί απαντούσαν στα πυρά τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντικαθεστωτικοί έφτασαν στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας στο Τζανζούρ.

Λίγο νωρίτερα σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι στο κέντρο της Τρίπολης, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος βρίσκεται εκεί.

Άνδρες πιστοί στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Rixos και πυροβολούν προς τα ανατολικά, πιθανώς προς αντικαθεστωτικούς, αλλά ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει το στόχο τους.

Οι δημοσιογράφοι βγήκαν με λευκές σημαίες στις οποίες αναγράφεται "TV" για να δείξουν την παρουσία τους στο ξενοδοχείο και να αποφευχθεί να βρεθούν στο στόχαστρο.

Μέλη της διεύθυνσης του ξενοδοχείου, όπως και ο επικεφαλής του, ελβετικής υπηκοότητας, εγκατέλειψαν το κτίριο.

Συνολικά 376 είναι οι νεκροί και περίπου 1.000 οι τραυματίες και στις δύο πλευρές από τις μάχες που έγιναν στην Τρίπολη χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στο Ρόιτερς, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν παραδίδει την εξουσία ο Καντάφι

Δεν πρόκειται να παραιτηθεί ,αλλά ούτε και να εγκαταλείψει την Τρίπολη , δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης σύμφωνα με ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι προσέθεσε ότι παραμένει στη λιβυκή πρωτεύουσα και ότι θα μείνει εκεί μέχρι τέλους και σημείωσε ότι "φοβάται ότι θα καεί η Τρίπολη".

Επίσης κάλεσε το λιβυκό λαό να συρρεύσει από όλες τις περιοχές της χώρας στη λιβυκή πρωτεύουσα για να την απελευθερώσει από τους αντικαθεστωτικούς και υπογράμμισε ότι θα βγει "νικητής" από τη μάχη της Τρίπολης.

Ωστόσο ένας επικεφαλής των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι η λιβυκή πρωτεύουσα "θα έχει πέσει ως αύριο".

"Θα μπούμε στην Τρίπολη εντός μερικών ωρών. Ελπίζουμε ότι ως αύριο θα έχει περάσει στα χέρια μας", δήλωσε ο Αμπντελχακίμ Μπελχάτζ.

Ο αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε επίσης ότι οι εξεγερμένοι έχουν εξασφαλίσει όπλα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Λίγο νωρίτερα πήραν τον έλεγχο ενός στρα
Keywords
Τυχαία Θέματα