Κάλυψη των κομμάτων για τον προϋπολογισμό ζήτησε ο Βενιζέλος

Tο «λεπτόν» κι «επικίνδυνον» των χειρισμών που θα ακολουθήσουν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και από τους οποίους θα εξαρτηθεί η εφαρμογή ή όχι του προϋπολογισμού,
επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών ζητώντας την πλήρη κάλυψη της Βουλής και ....
όλων των κομμάτων και κυρίως των τριών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

"Οι χειρισμοί των επόμενων μηνών για πλήρη εφαρμογή του PSI είναι λεπτοί και δύσκολοι και δεν είναι ακίνδυνοι. Ζητώ την πλήρη κάλυψη
της Βουλής και όλων των κομμάτων και κυρίως των τριών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρέπει να πλοηγηθεί η χώρα στην επιθυμητή κατάληξη. Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή έχει την πρωτοφανή ευκαιρία να καταγραφεί ως εκείνη που μειώνει το χρέος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης και ότι μετά δεν υπάρχει η θεωρία της αναδιαπραγμάτευσης .

Ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρέπει να πετύχει η κατά τα 100% συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο PSI για να μειωθεί το χρέος κατά 100 δις. «Αν δεν το πετύχουμε», είπε, « θα έχουμε κενό στην βιωσιμότητα του χρέους». Υπογράμμισε πάντως πως όλα εξαρτώνται από την προσπάθεια που θα καταβληθεί αναφερόμενος στα τρία στάδια που υπάρχουν μπροστά μας, η διάσωση που είναι σε εξέλιξη, η ανάκτηση του εδάφους που έχει χαθεί και η εκτίναξη. "Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι χωρίς λόγο αλλά έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στα παιδιά μας".

Στο μεταξύ ο κ. Βενιζέλος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη ΝΔ για την στάση που ακολουθεί. "Ο προϋπολογισμός», τόνισε, «είναι του καθαρού , έντιμου, έγκυρου πολιτικού λόγου. Δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Δεν υπάρχουν αναπτυξιακοί και υφεσιακοί, ευαίσθητοι και ανάλγητοι. Όποιος θέλει να συμβάλλει στην προσπάθεια έχει και την ευκαιρία και την υποχρέωση να το κάνει".
Share

briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα