«Η ΡΟΤΑ ΤΟΥΤΙΤΑΝΙΚΟΥ…έναντι …ΔΩΣ ΜΟΙ ΠΑΝ ΣΤΩ ΚΑΙ ΓΑΝ ΚΙΝΗΣΩ»

Γράφει : ο Στάθης Λἐκκας

Κατ’αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και συμφωνήσουμε ότι Πολιτική, εκτός των άλλων, σημαίνει ελιγμοί αλλά με ευθυκρισία και τόλμη. Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα και τη δύναμη να αφουγκράζεται και να μπαίνει στα «χνώτα» των TRUST και αναλόγως να πράττει με λογική και ευθυκρισία προς το αποκλειστικό συμφέρον του Ελληνικού λαού.

TRUST είναι στη πράξη η μόνη δύναμη που δεν αστειεύεται. Ότι αποφασίζει
πρέπει να .....
γίνει. {Πχ αν οΜακάριος δεχόταν να δώσει ένα κομμάτι γη στις ΗΠΑ και δεν έλεγε όχι τότε η Κύπρος θα ήταν σήμερα ολόκληρη. (TRUST…«Δεν το δίνεις, εγώ το παίρνω…κατέβα Τούρκο και πάρε το».)

Ικανός θεωρείται αυτός που προβλέπει και αποφεύγει τις ζημιές εγκαίρως. Αν οι παρελθούσες κυβερνήσεις ήταν ικανές (καθόσον ανεδείχθησαν εκ των πραγμάτων ανίκανες στο σύνολό τους) θα προέβλεπαν την επερχόμενη οικονομική καταστροφή και η Ελλάδα δεν θα είχε τα χάλια που έχει σήμερα. Απεναντίας ζητούσαν τηνεπανεκλογή τους σκορπίζοντας συνεχώς, ασύστολα και ανεύθυνα το πλούτο τηςΕλλάδας. Αυτός που κυβερνά και δεν προβλέπει, και ζητά μάλιστα μετά τηνκαταστροφή που συνέβαλε ή έφερε ο ίδιος να διορθώσει κάτι, μπορεί ναχαρακτηρισθεί ή καιροσκόπος ή ηλίθιος πολιτικός.

Ως Έλληνας είμαι απελπισμένος και με τον Ελληνικό λαό ο οποίος συνεχίζει να “τρώει άχυρα, να πίνει πίτουρα, να πετάει στον αέρα, να μετράει κουκούτσια και να παίζει με τις οδοντογλυφίδες”. Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω, είναι ότι στις προσεχείς εκλογές ο Ελληνικός λαός θα φέρει την αυτοκαταστροφή του. Αν όπως δημοσκοπικά διαφαίνεται ο λαός δυναμώσει τα αριστερά κόμματα ή και μικρά καινούργια,θα έχουμε εκτός της ισοπέδωσης της οικονομίας και πολύ πιθανό πρόβλημα εδαφικής κυριαρχίας (απώλειας) εκτός και εάν αυτό ήδη αποτελεί στόχο του TRUST ώστε να δικαιολογήσει την υποβοήθησή του στις γειτονικές χώρες.

Αν με ρωτήσεις ποιος πολιτικός από τους υπάρχοντες νομίζεις ότι είναι ικανός να οδηγήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο θα σας πω ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν λοιπόν δεν βγει μονοκομματική κυβέρνηση θα έχουμε πολυκομματική κυβέρνηση: ΚΑΝΕΝΑΣ + ΚΑΝΕΝΑΣ = ΚΑΝΕΝΑΣ στο τετράγωνο.

Πως θα τα ταιριάσουν; Συμπέρασμα ως που να τα βρουν η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ με άλλους, θα χρησιμοποιήσουν τον ήδη ελλείποντα πολιτικό χρόνο για να τα βρουν, δηλαδή ακυβερνησία. Η ακυβερνησία θα φέρει την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή και σε αυτό θα φταίει ο ίδιος Ελληνικός λαός (εμείς οι ίδιοι δηλ) ο οποίος συνεχίζει να μην υπολογίζει σωστά το συμφέρον του με ευθυκρισία, οι δε πολιτικοί θα ρίχνουν τις ευθύνες, ως συνήθως, ο ένας στον άλλο.

Τι πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός, ιδιαίτερα οι ψηφίσαντες στο παρελθόν ΝΔ, προκειμένου να μην διακινδυνεύσει να ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα; Θα πρέπει να μην ψηφίσει προς το παρόν τα καινούργια κόμματα, να συσπειρωθεί σε ένα για να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι από τη πρώτη ημέρα θα ασχολούμεθα με τα τρέχοντα προβλήματα. Ο Σαμαράς (αν και δεν τον πάνε πολλοί) είπε:
Keywords
Τυχαία Θέματα