Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ....ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Ολοκληρώθηκε προχθές, η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.

“Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Σαρκοζί και τόνισα, όπως και τονίζω, ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και θα προχωρήσουμε, όπως και κάνουμε, σε....
πογκρόμ κατά άλλων –ακόμα περισσότερων- κοινωνικών ομάδων, με κάθε τίμημα
και με κάθε κόστος” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης.

Απ την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, φανερά απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της πολιτικής Παπανδρέου, παραδέχτηκε πως όταν πραγματοποιούσε το φονικό πογκρόμ κατά των Ρομά –το μεγαλύτερο στον 21ο αιώνα-, δεν πίστεψε στιγμή πως θα βρεθεί ένας σοσιαλιστής να τον προσπεράσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του δηλώνοντας πως “Ναι, μπορεί να έρχομαι δεύτερος αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, όλα παίζονται. Η ιστορία είναι αυτή που θα μας κρίνει”.

Απ την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην προσπάθεια του να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αποφευχθεί τυχόν διπλωματικό επεισόδιο, είπε με νόημα προς τον Νικολά Σαρκοζί: “όποιος χάνει στη πολιτική, κερδίζει στην αγάπη” –παροιμία που δεν φάνηκε να συγκινεί το Γάλλο πρόεδρο.

Το βαρύ κλίμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό αντιστράφηκε, όταν κατά την έξοδο των δύο πολιτικών ηγετών απ΄το μέγαρο των Ιλισίων, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός κυριάρχησε αφού δεν σταμάτησε να διακόπτει στιγμή την συνέντευξη και να φωνάζει “μικρός στο μάτι, μεγάλος στο κρεβάτι” -δηλώσεις που έκαναν το γύρo του κόσμου, κερδίζοντας έτσι τη συμπάθεια και την εκτίμηση του Γάλλου προέδρου.

http://patrinaki.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα