Παπανδρέου: Η Ελλάδα είναι μια εν δυνάμει πλούσια χώρα

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός των άλλων, ανέφερε:

Τα τελευταία δύο χρόνια, βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Πληρώνει η Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό λανθασμένες αναπτυξιακές επιλογές του παρελθόντος. Σήμερα, αποδεικνύεται στην πράξη πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν στη χώρα μας όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που
απαιτούνται, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας - και έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, το ξέρετε κι εσείς προσωπικά - δημιουργώντας έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Η Ελλάδα είναι μια εν δυνάμει πλούσια χώρα, που στο.........
παρελθόν έκανε απλώς κακή διαχείριση αυτών των πόρων, αλλά και κακή διαχείριση του πολυτάλαντου, μορφωμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού της. Αυτό είναι κάτι που πλέον αλλάζει και αλλάζει με πολύ γοργούς ρυθμούς.
Η επιτάχυνση, παραδείγματος χάρη, της διαδικασίας αδειοδοτήσεων σε μεγάλα επενδυτικά έργα, επίσης το fast track, οδηγεί και στην επιτάχυνση της διαδικασίας δημιουργίας νέων παραγωγικών μονάδων, επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας.

Οι εξελίξεις, επίσης, στον χρηματοπιστωτικό μας τομέα οδηγούν σε μια πιο εύρωστη αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και αναφέρομαι βέβαια στην πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ δύο μεγάλων τραπεζικών ομίλων και του Κατάρ.

Η αναγγελία, σήμερα, μιας νέας μεταλλευτικής συμφωνίας, η ανανέωση των αδειών για τα ορυχεία και λατομεία της χώρας, η προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών για την αξιοποίηση όλου του ορυκτού πλούτου της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της έρευνας πετρελαίου και αερίου στο θαλάσσιο χώρο, και πάνω απ' όλα η αξιοποίηση των φυσικών μας πόρων, δηλαδή, η προώθηση επενδύσεων σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όλα αυτά αποτελούν πολύ σημαντικά βήματα προς μια νέα πραγματική, βιώσιμη, αναπτυξιακή στρατηγική.

Αξιοποιούμε, όπως είπα, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση στρατηγικών που μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον και να παράξουν νέο εισόδημα από τομείς στους οποίους η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - για το οποίο επίσης συζητήσαμε - όπου το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς.
Αλλά υπάρχει και ο τομέας του τουρισμού, το άνοιγμα σε νέες αγορές της Ανατολής και του Βορρά που βλέπουμε να αποδίδει με ρεκόρ αφίξεων φέτος. Όπως συμβαίνει, επίσης, και στον αγροτικό τομέα με την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιοτικής αξίας.

Αλλάζει η Ελλάδα. Αλλάζει το αναπτυξιακό μας μοντέλο. Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει η στιγμή, που οι πολίτες, επιχειρηματίες, επενδυτές και το κράτος

http://www.parapolitiki.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα