Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΡΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Με πλήθος πιστού Λαού, Ιερέων και με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ εορτάσθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, η Σεβάσμια Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε για μια ακόμη φορά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, οποίος..........
ομίλησε σχετικά με την Εορτή
και τον Άγιο, κάνοντας αναφορά στα περασμένα χρόνια του Χωριού, μιας και τυγχάνει να είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Παπαραίων προσέφερε και φέτος Αρτοκλασία, υπέρ υγείας και βοηθείας πάντων των όπου γης Παπαραίων.

Μετά δε το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, προσφέρθηκαν γλυκίσματα από το Σύλλογο Νέων Πάπαρι « Το Ορεσθάσιον »

Ευχαριστούμε τον Σεβ. Μητροπολίτην μας, για το άγρυπνο ενδιαφέρον που δείχνει για την Μητρόπολή μας, καθώς και για την παρουσία του στην Ενορία του χωριού Πάπαρι, τους ιεροψάλτες που απέδωσαν άριστα τους ύμνους, όπως και πάντας τους ενορίτας, δωρητάς και προσκυνητάς της Πανηγύρεως.

Ο Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος εγεννήθη στα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. στην πόλη Πάταρα της Λυκίας. Οι γονείς του, πιστοί χριστιανοί, ήταν για πολλά χρόνια άτεκνοι. Θαυμαστό ήταν το γεγονός ότι βρέφος ακόμα ο Άγιος αρνούνταν να θηλάσει, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. Από μικρό παιδί έδειξε την αρετή του και τον ζήλο του για κάθε τι που είχε σχέση με την Χριστιανική θρησκεία.

Σε σχετικά μικρή ηλικία εχειροτονήθη Πρεσβύτερος από τον θείο του και Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο. Ο βίος του ήταν αφιερωμένος στην προσευχή, στην νηστεία και την αγρυπνία. Η μεγάλη αγάπη για το ποίμνιό του εφανερώθη όταν μετά τον θάνατο των γονέων του εμοίρασε όλη του την περιουσία στους πτωχούς. Η ελεημοσύνη και η συμπαράσταση σε κάθε αναξιοπαθούντα ήταν για τον Άγιο Νικόλαο τρόπος ζωής και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Πάντα στεκόταν αρωγός όσων τον είχαν ανάγκη, προσπαθώντας ταυτόχρονα οι πράξεις του αυτές να μην γίνονται γνωστές. Ένα από τα παραδείγματα των πράξεών του αυτών είναι όταν βοήθησε τρία νεαρά κορίτσια να παντρευτούν και έτσι να γλυτώσουν από την πορνεία στην οποία προσπαθούσε να τα ωθήσει ο πατέρας τους, πράξη την οποία έκανε έχοντας φτάσει σε απόγνωση και μη διαθέτων τα αναγκαία προς το ζην.

Εκτός από καλές και θεάρεστες πράξεις, ο Άγιος με την χάρη του Θεού πραγματοποιούσε, εν ζωή ακόμα, πολλά θαύματα. Όταν κάποια στιγμή είχε πάει στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει, με θαυμαστό τρόπο γαλήνεψε την φουρτουνιασμένη θάλασσα γλυτώνοντας έτσι το πλοίο στο οποίο επέβαινε από βέβαιο καταποντισμό, και την ζωή των συνεπιβατών του. Όταν ο Άγιος επέστρεψε στα Πάταρα, εξελέγη Επίσκοπος μετά από Θεία παρέμβαση όταν Άγγελος Κυρίου εστάλη στην σύνοδο των Επισκόπων. Έτσι ο Άγιος έγινε Επίσκοπός της γειτονικής πόλεως των Μύρων.

Κατά την διάρκεια των μεγάλων διωγμών επ
Keywords
Τυχαία Θέματα