Γ. Παπανδρέου: «Πες μου πού έφταιξα Χριστόφορε!»

Είχαν να μιλήσουν περίπου ενάμισι χρόνο παρά το γεγονός ότι για τριάντα χρόνια ο Χριστόφορος Χαλκιαδάκης ήταν η σκιά και ο φύλακας – άγγελος του Γιώργου Παπανδρέου. Ο συνταξιούχος πια αστυνομικός και ιδιοκτήτης πλέον μιας γνωστής ψαροταβέρνας στο κέντρο της Αθήνας δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Χριστόφορε θέλω να τα πούμε» ήταν
τα λόγια του ΓΑΠ. Και επειδή η κοινή ζωή των δύο ανδρών δεν ήταν δυνατόν να....
διαγραφεί εξαιτίας της κόντρας του αστυνομικού με τη σύζυγο του προέδρου, πήγε και τον βρήκε: «Πες μου πού έφταιξα, τι δεν έκανα καλά» τον ρώτησε ο Γιώργος. Και ο Χριστόφορος – έτσι τον ξέρουν όλοι στο περιβάλλον του προέδρου του μίλησε ανοικτά. Και του απαρίθμησε όλα τα λάθη του τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ΓΑΠ τον άκουσε με προσοχή. Δεν του απάντησε.

Όταν ο παλιός και έμπειρος αστυνομικός γύρισε στην ψαροταβέρνα του εξομολογήθηκε τα της συνάντηση στους φίλους του. Όπως επίσης και η αίσθηση που του άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Υποστήριξε λοιπόν ότι δεν θα παραιτηθεί. Θα τρενάρει όσο μπορεί την παραίτησή του. Ακόμη και με αστείες προφάσεις αφού και η σύζυγός του Άντα είναι μέσα στον κύκλο των πολύ δικών του ανθρώπων που διαφωνούν με το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ για το ΠΑΣΟΚ» εκμυστηρεύθηκε σε όσους τον ρώταγαν για την επόμενη μέρα του Κινήματος. Και μπορεί να μοιάζει για ορισμένους χωρίς ουσία η δήλωση αυτή του Χριστόφορου. Όμως ο αστυνομικός ξέρει τους Παπανδρέου πολύ καλά. Όταν πριν από 30 χρόνια επελέγη από τον Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει το άλλο μισό του Γιώργου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ήξερε πολύ καλό ποιόν έβαζε στο πλευρό του παιδιού του. Άρα η γνώμη του Χριστόφορου έχει την αξία της.

http://dexios.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα