ΣXOΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης είχε την ευγένεια να μας στείλει μια πολύ πνευματική επιστολή αναφορικά με ανάρτησή μας που αφορούσε το σεπτό του πρόσωπο στην οποία διευκρινίζει ότι......
1.) Δεν είχε ποτέ συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη ή άλλους πατριαρχικούς.

2.) Δεν εξέφρασε ποτέ εκτίμηση προς το πρόσωπο των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Περγάμου, Μεσσηνίας και Ιωαννίνων και του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

3.) Δεν είδε ποτέ - ούτε
καν εθιμοτυπικά - τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο ούτε στα Οινόφυτα, ούτε στην Αρχιεπισκοπή.

4.) Δεν έχει συναντήσει και δεν έχει καμία επαφή με τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη από δεκαετίες - από την εποχή που ο τελευταίος ήταν 18 χρόνων.

5.) Δεν είναι συνδιαχειριστής κανενός ιστολογίου.

6.) Ούτε καν ασχολείται με το Διαδίχτυο σε σημείο μάλιστα που πληροφορείται από τρίτους για τα κείμενα που αναρτώ.

7.) Δεν έχει καμία σχέση με τους μοιχεπιβάτες της Μητροπόλεως Αττικής.

8.) Δεν προέβαλε ποτέ τον π. Βασίλειο Θερμό και τους στοχαστές Ρώσους θεολόγους της Διασποράς.

“BRUTUS IS AN HONOURABLE MAN!”

Εμείς φυσικά πιστεύουμε απολύτως τις διαβεβαιώσεις του Πανοσιολογιότατου - παρά τις περί του αντιθέτου μαρτυρίες πολλών και αξιόπιστων μαρτύρων. Οπως λέγει ο Μάρκος Αντώνιος στον μνημειώδη λόγο που εξεφώνησε στην Αγορά μπροστά στο κατασφαγμένο πτώμα του Ιούλιου Καίσαρα, “Brutus (γράφε ο π. Δανιήλ Αεράκης) is an honourable man!” (William Shakespeare, “Julius Caesar” (Act 3, Scene 2, l. 72 ff.).

“ΥΑΚΙΝΘΟΣ”, “ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ”, “ΑΡΙΜΑΘΑΙΟΣ”

Θεωρούμε τις διευκρινήσεις του π. Δανιήλ απολύτως επαρκείς. Θεωρούμε επίσης ότι η ευθύνη των αναρτήσεων και των σχολίων του “Υάκινθου”, του “αιρετικού”, του“Αριμαθαίου” και ορισμένων ανωνύμων κακώς απεδόθησαν στον Πανοσιολογιότατο.

Το αναφέρουμε αυτό επειδή αυτός που χρησιμοποιεί αυτά τα ψευδώνυμα άλλα λέγει - από ότι ο Πανοσιολογιότατος διατείνεται - για τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Περγάμου, Μεσσηνίας και Ιωαννίνων και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, αλλά και για τους μοιχεπιβάτες της Μητροπόλεως Αττικής, τον π. Βασίλειο Θερμό, τους “Συναξιακούς” και τους Ρώσους στοχαστές της Διασποράς.

“And sure Brutus (γράφε ο π. Δανιήλ Αεράκης) is an honourable man!”

Γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε απόλυτη πίστη στις διαβεβαιώσεις του Πανοσιολογιότατου και θεωρούμε ότι όλοι - και είναι πολλοί, ένιοι εξ αυτών επίσκοποι και Ηγούμενοι Μονών - οι τα ενάντια σπερματολογούντες παραπληροφορούν επιγνώστως ή ανεπιγνώστως τους πιστούς.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!!

Διερωτώμαι όμως! Γιατί ο π. Δανιήλ διαβεβαιώνει ότι δεν είχε ποτέ συνάντηση με τον Παναγιότατο ή με τους πατριαρχικούς; Εμείς τουλάχιστον ουδέποτε αναφέραμε ότι η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι κάτι το επιλήψιμο. Το αντίθετο. Θα θεωρούσαμε μεγάλη ασέβεια για ένα κληρικό να πάει να προσκ
Keywords
Τυχαία Θέματα