Επίσκεψη Μανώλη Όθωνα στον Έβρο για τη μετανάστευση

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, επισκέφθηκε το Σάββατο το Νομό Έβρου και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες, με σκοπό όπως αναφέρθηκε, η επιθεώρηση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τα κύματα παράνομης μετανάστευσης.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τα....
Τμήματα Συνοριακής... Φύλαξης Τυχερού και Φερών, το Άτυπο Κέντρο Υποδοχής στον Πόρο, το πρώην ΕΧΠΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, το Κλιμάκιο Συνοριακής Φύλαξης Νέας Βύσσας και το σημείο κατασκευής του τεχνικού εμποδίου (φράχτη) στα ελληνοτουρκικά
χερσαία σύνορα.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν θέματα πρώτης προτεραιότητας αναφορικά με το φαινόμενο της εισόδου μεταναστών στην περιοχή. Ο υφυπουργός εξήγγειλε, για άλλη μια φορά όπως συνηθίζεται άλλωστε, ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την διαχείριση, και όχι βέβαια αναχαίτιση, των λεγόμενων «Μεταναστευτικών Ροών», όπως αποκαλείται σήμερα η παράνομη μετανάστευση, καθώς και την εγκαθίδρυση στην περιοχή Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.).

Ο κ. Όθωνας στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες, δηλαδή από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αποσπασματικά (!) αλλά τώρα βέβαια με ακόμη ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα θέσουμε τις βάσεις για την ορθότερη διαχείριση της κατάστασης. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν υπήρξε τίποτα.

Ο ίδιος τοποθέτησε την αρχή της βελτίωσης της κατάστασης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, δηλαδή τον Ιούνιο του 2012 και βλέπουμε! (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι με άλλο λόγια). Αυτό γιατί υποτίθεται πως θα δημιουργηθούν υποδομές μεταξύ αυτών και ο περίφημος φράχτης, που έχει στοιχειώσει σαν το γεφύρι της Άρτας. Μέχρι τότε όμως, κάθε μήνα 9.000 λαθρομετανάστες θα κατακλύζουν τον Έβρο και την Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Όθωνα στο Νομό μας, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με τον υφυπουργό. Στην συνάντηση το Προεδρείο είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον κ. Όθωνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στα Συνοριακά Τμήματα του Έβρου, από πρώτο χέρι, αλλά και προτάσεις για την επίλυση τους, καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός διαβεβαίωσε το Προεδρείο των Συνοριακών Φυλάκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το υπόμνημα, καθώς στις προθέσεις του αλλά και του Υπουργείου είναι η προσπάθεια επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων.

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο κ. Όθωνας, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η χώρα μας παραμένει σταθερή στην υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει, τα οποία έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. και ανάγονται στην ίδρυση νέας υπηρεσίας ασύλου, στην εγκαθίδρυση Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, στην εφαρμογή ενός ορθολογικού συστήματος διεθνούς προστασίας. Πρωτίστως δε, και κατά προτεραιότητα, στην διασφάλιση συνθηκών υποδοχής και παραμονής, με ένα αξιοπρεπές επίπ
Keywords
Τυχαία Θέματα