«Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός…»

Στην σειρά «Γεννήθηκα το 1821» του SKAI επιχειρήθηκε η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και η απαξίωση των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας το 1821 ξεσηκώνοντας πρωτοφανή θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το ύποπτο, προκλητικό και ανιστόρητο περιεχόμενό της, από μεγάλες μερίδες όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων του Ελληνικού λαού. Πρόσβαλε επίσης και......
εξευτέλισε βάναυσα την ιστορική συνείδηση και την Εθνική αυτογνωσία των Ελλήνων.

Τα έργα και οι ημέρες των κ.κ. Βερέμη και Τασιόπουλου είναι η συνέχεια των
έργων των κ.κ. Γιαννάκου, Ρεπούση, Διαμαντοπούλου και Δραγώνα.

Όλων εκείνων δηλαδή που εξυπηρετούν επιθυμίες άλλων και προσπαθούν, εν ονόματι της παγκοσμιοποιήσεως και της νέας τάξεως πραγμάτων, προκειμένου να αποκόψουν και να ξεριζώσουν από τους Έλληνες την γνώση για την Ιστορία τους, σε μια προσπάθεια εξευτελισμού του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, ωραιοποιώντας ταυτόχρονα τον Οθωμανό κατακτητή και την αυτοκρατορία του.

Όμως σήμερα είναι η 25η Μαρτίου 2011. Ο Ελληνικός λαός θα γιορτάσει τα 180 χρόνια από την έναρξη της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού από την ράχη του Έλληνα.

Θα πλησιάσει νοερά και θα προσκυνήσει τον αδούλωτο πρωταγωνιστή της Ελευθερίας, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και όλους εκείνους τους ΗΡΩΕΣ που θυσίασαν τα νιάτα τους και την ζωή τους, για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Όλοι οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις διαχρονικές υποθήκες τους.

Εδώ θα ήθελα να παραθέσω, ως ελάχιστο φόρο τιμής, λόγια του γέροντα του Μωριά που κουβαλούσε μέσα του τον ήρωα και έγινε το σύμβολο της αιώνιας δόξας της πατρίδος μας μεταβάλλοντας τους δούλους σε ελεύθερους και τους γραικύλους σε Έλληνες.
Στις 8 Νοεμβρίου του 1838 ο Γέρος του Μωριά, ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 , μιλώντας σε μαθητές στην Πνύκα, είπε μεταξύ άλλων:

«Παιδιά μου! Εις τον τόπον τούτο, όπου εγώ πατώ σήμερον, επατούσαν και εδημιούργησαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των... Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί 'Ελληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από εμάς εις την θρησκείαν , διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στο κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρεν μαζί του ούτε σοφούς, ούτε προκομμένους, αλλά απλούς ανθρώπους, χωρικούς και ψαράδες και με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι μολονότι όπου και αν εύρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν , δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμει τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστη...

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα,ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «που πάτε εδώ ν
Keywords
Τυχαία Θέματα