Δεκάλογος Σαμαρά για εκλογές στα τέλη Μάρτη

Οδικό χάρτη ως τις εκλογές που τοποθέτησε στα τέλη Μαρτίου έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύοντας ότι δεν θα ανεχτεί παιχνίδια καθυστερήσεων.
«Αν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανταλλαγή ομολόγων τότε σε ένα μήνα μπορεί να ολοκληρωθεί η δανειακή και να πάμε σε εκλογές έως τα τέλη Μάρτη», σημείωσε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι αν, παρά την ολοκλήρωση αυτών των....
κρίσιμων διαδικασιών
για τη βιωσιμότητα του χρέους, κάποιοι επιδιώξουν κωλυσιεργίες, τότε «θα μας βρουν απέναντι».

Παρουσιάζοντας έναν δεκάλογο ως τις κάλπες των εθνικών εκλογών ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τα στελέχη του να βρίσκονται κοντά στους πολίτες ενώ ο Γραμματέας του κόμματος παρουσίασε ένα σχέδιο για την έναρξη προεκλογικών εκδηλώσεων σε Νομαρχιακές και τοπικές καθώς και τον προγραμματισμό για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ που είναι πλέον σχεδόν έτοιμο.

Το κλίμα προβληματισμού για την αντίδραση των ψηφοφόρων της Ν.Δ στην συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν έκδηλο στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Τα περισσότερα στελέχη συμφώνησαν ότι «θα πρέπει να διαχειριστούμε την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών».

Απέναντι σε αυτό το κλίμα ήταν η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος κινήθηκε σε καθαρά συναινετικούς τόνους και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν πρέπει να εκπέμπουμε οξύτητα αλλά να δίνουμε το μήνυμα της ήρεμης δύναμης».

Βασικοί άξονες των θέσεων με τις οποίες θα κινηθεί η ΝΔ σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες είναι:

*Συμφωνία για τους στόχους στην Οικονομία πριν τις εκλογές
*Διαπραγμάτευση για τροποποιήσεις στο οικονομικό πρόγραμμα από την επόμενη κυβέρνηση.
*Η κυβέρνηση Παπαδήμου να επιλύσει μόνο το θέμα βιωσιμότητας του χρέους
*Επιτέθηκε σε όσους μιλούν σε επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης
*Και σε όσους ζητούν να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες
*Ενώ είπε όχι σε νέα μέτρα που θα φέρουν ασφυξία

«Είναι απόφαση ευθύνης να εμποδίσουμε παρεκκλίσεις από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του Γιώργου Καρατζαφέρη που ζητά ανασχηματισμό και παράταση για τις εκλογές αλλά και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επιδιώκει να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου για εσωκομματικούς λόγους.

Στα αγκάθια των κυβερνητικών αποφάσεων , η Νέα Δημοκρατία σκληραίνει την στάση της για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και ζητά ο εξορθολογισμός να γίνει με την συνολική αποτίμηση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων μετά την ολοκλήρωση και της ανταλλαγής των ομολόγων αλλά χωρίς οριζόντιες περικοπές.

« Έχουμε δεσμευθεί για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και δεν μπορούμε να δεχθούμε νέο πετσόκομμα,» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, ίσως και αύριο, καθώς ο υπουργός Εργασί
Keywords
Τυχαία Θέματα