Δεύτερος ο Περικλής Ηλίας στο Alpentour Trophy

Την μεγαλύτερη στιγμή της έως τώρα καριέρας του έζησε ο Περικλής Ηλίας στο Alpentour Trophy, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον Ρώσο νικητή Alexey Medvedev. Στην 13η συνεχόμενη Αυστριακή διοργάνωση ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη 332 αθλητές από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολύ μεγάλα ονόματα όπως οι Bart Brentjens και Ralph Näf. Ο αγώνας αποτελούνταν από τέσσερα ετάπ και 220 χιλιόμετρα συνολικά και......
φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία αγώνων με ετάπ, έχοντας ως εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική
πλατεία του Schladming.
Ο Ηλίας ξεκίνησε τερματίζοντας στην έκτη θέση στο πρώτο και μεγαλύτερο ετάπ απόστασης 76 χιλιομέτρων με 3.31´´ από τον Ρώσο νικητή Alexey Medvedev και συνέχισε την δεύτερη ημέρα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση παρά το γεγονός ότι είχε ατύχημα στην εκκίνηση.
Στο τρίτο ετάπ, που ήταν αγώνας ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 15 χιλιομέτρων ο Έλληνας πρωταθλητής θριάμβευσε κερδίζοντας με 49.36´´, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φιλανδός Jukka Vastaranta, γνωστός στους έλληνες φιλάθλους από την “θητεία” του πέρυσι στην SP Tableware.
Στο τέταρτο και τελευταίο ετάπ ο Περικλής Ηλίας τερμάτισε στην δεύτερη θέση κατακτώντας παράλληλα και την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη κερδίζοντας έτσι 100 υπερπολύτιμους βαθμούς που τον φέρνουν ακόμη πιο κοντα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
H πιθανότητα να κέρδιζε ένας έλληνας αθλητής σε διεθνή αγώνα, ακόμη και μέσα στην Ελλάδα, φάνταζε μακρινό όνειρο πριν από 10 χρόνια, η περίπτωση να κέρδιζε σε διεθνή αγώνα αυτού του επιπέδου και μάλιστα μέσα σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί ούτε ο πιό αισιόδοξος. Και όμως ο Περικλής, μετά και την 47η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξε πως φέτος αρχίζει πλέον να καθιερώνεται δίπλα στα μεγάλα ονόματα και πλέον να αρχίζει να ελπίζει σε μία καλή εμφάνιση και όχι σε απλή συμμετοχή του τον επόμενο Αύγουστο στο Λονδίνο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ELITE


http://podilatakias.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα