… έτσι δεν έχουν λόγο υπάρξεως.

Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης

Λίγο ως πολύ όλοι θα γνωρίζετε για το μαντείο των Δελφών, ειδικά οι παλαιότεροι όταν υπήρχαν στην πατρίδα μας ελληνικά σχολεία.
Εκεί λοιπόν στους πρόποδες του Παρνασσού ανάμεσα σε κάτι τεράστιους βράχους τις Φαιδριάδες που υπήρχε ένα γεωλογικό χάσμα, αναδυόντουσαν αέρια από τα έγκατα της γης και όποιος περνούσε από εκεί και ......
εισέπνεε αυτά τα αέρια ερχόταν σε κατάσταση μέθης.
Πάνω
στον ομφαλό όπως θα θυμόσαστε, καθόταν η πυθία και αφού μάσαγε και μερικά παραισθησιογόνα φύλλα για συμπλήρωμα έλεγε τους χρησμούς της.
Ο κύριος Πάγκαλος ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεώς μας, μια μέρα καθόταν στο γραφείο του στη βουλή και μια και δεν είχε τι να κάνει, απλώνει το χέρι του και παίρνει τυχαία από τη βιβλιοθήκη που ήταν πίσω του, ένα βιβλίο που μιλούσε για το μαντείο των Δελφών και άρχισε να το διαβάζει μέχρι που τον πήρε ο ύπνος και άρχισε να βλέπει την Πυθία καθισμένη στον ομφαλό να δίνει χρησμούς.
Αφού ροχάλισε για κάμποση ώρα με την ησυχία του, τον ξύπνησε η γραμματέας του λέγοντάς του πως τον θέλουνε κάτι δημοσιογράφοι.
Έφτιαξε με τα δάχτυλα των χεριών του μερικές τρίχες από τα μαλλιά που του είχαν απομείνει, χασμουρήθηκε, και της είπε να περάσουν.
Άστραψαν τα φλάς των φωτογράφων και οι ερωτήσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή για κάτι απολύσεις που είχαν πέσει στ’ αφτιά τους και να περιμένουν απαντήσεις.
Ο Πάγκαλος τεντώθηκε στην πολυθρόνα του, χάιδεψε με ικανοποίηση την κοιλιά του και επηρεασμένος από το ενύπνιόν του νόμισε πως είναι η πυθία και έβγαλε χρησμό.
« Όταν καταργείται μια υπηρεσία, τότε οι υπάλληλοι αυτής της υπηρεσίας δεν έχουν λόγο υπάρξεως και θα απολύονται».
Τάδε έφη Πάγκαλος και οι δημοσιογράφοι αφού έκαναν μερικές ακόμα ερωτήσεις για άλλα θέματα απήλθαν.
Αυτά που είχε πει τα θυμήθηκα και εγώ ο αφελής αναρωτήθηκα. Τώρα που έρχονται οι τοποτηρητές της Τρόικας, παρά τις διαψεύσεις, και αυτοί θα κάνουν τη δουλειά που μέχρι τώρα υποτίθεται πως κάνανε οι υπουργοί, τότε οι υπουργοί, οι σύμβουλοι και όλοι οι παρατρεχάμενοι ποιό λόγο υπάρξεως έχουν;
Σκέφτομαι το πόσα λεφτά θα εξοικονομήσουμε με την κατάργησή τους. Θα γλυτώσουμε τα λεφτά από τους μισθούς τους, από τις διάφορες επιτροπές που παίρνουν μέρος αμειβόμενοι, από τις συντάξεις που παίρνουν αρκεί να έχουν κάνει βουλευτές για δυο βουλευτικές περιόδους και μετά αφού κάποια μέρα φύγουν απ’ τη ζωή να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να την παίρνουν οι γυναίκες τους και μετά οι κόρες τους. Θα γλυτώσουμε από τα βουλευτικά αυτοκίνητα, από τους μισθούς και τις ασφάλειες των οδηγών τους καθώς και τα έξοδα κινήσεως και συντηρήσεώς τους.
Αμ τους διάφορους παρατρεχάμενους που τους πας; Γραμματείς, φαρισαίοι, γκόμενες, κλητήρες και επιδόματα εγκαίρου προσελεύσεως καθώς και φιλιππινέζες από τα σώματα ασφαλείας.
Δεν έχω χρηματίσει κοντά σε υπουργό ή βουλευτή για να ξέρω τι άλλα προνόμια έχουν, αλλά ένα ξέρω μετά βεβαιότητος, ότι όλοι αυτοί είναι κηφήνες και δεν έχουν πλέον λόγω
Keywords
Τυχαία Θέματα