ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.......VOL.1

Από σήμερα θα ξεκινήσω ένα κύκλο posts με τον γενικό τίτλο ..........ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ (τίτλος δανεισμένος από από τη γνωστή σειρά βιβλίων ...for dummies).
Αφορμή για τον τίτλο είναι η συσσωρευμένη βλακεία που βλέπω γύρω μου καθημερινά. Η σειρά θα έχει μορφή ερωταπαντήσεων για καλύτερη αφομοίωση από τους υπεύθυνους.
1. ΠΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1?

Καθόλου, εξάλλου το δείχνουν τα.....
απογοητευτικά αποτελέσματα όπως παραδέχονται Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες.

2. ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ?

Για να καλύψει την ανεπάρκεια του μνημονίου 1.

3. ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ? ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ?

Όχι, περιέχει ακριβώς το ίδιο μίγμα πολιτικής, φόροι - περικοπές - φόροι.

4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 ?

Και ποιός σου είπε ότι θα πετύχει ?

5. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ?

Όχι βέβαια, αυτοί είναι που δεν θέλουν να πετύχει, γιατί αν πετύχει αυτό σημαίνει ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξη.

6. ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ?

Εσύ όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, θέλεις ο πωλητής να βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση ή να ζορίζεται οικονομικά και να πιέζεται χρονικά?

7. ΔΗΛΑΔΗ???

Δηλαδή, 26 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ στην αποκρατικοποίηση του 2006 και 8 Ευρώ προχθές. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Έπεται συνέχεια.

8. ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ??

Γιατί αυτοί που θα αγοράσουν θέλουν οι επιχειρήσεις που θα αποκτήσουν να έχουν ελαφρύνει κατά πολύ σε προσωπικό (μετατάξεις) και σε λειτουργικά έξοδα (μισθοί).

9. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ?

Ακριβώς, την ανάπτυξη την θέλουν αργότερα, όταν έχουν ήδη αποκτήσει τα φιλέτα που θα εκποιηθούν. Έτσι θα το παίξει ήρωας και η Κυβέρνηση, γιατί θα έχει βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τότε θα μειωθούν και οι φόροι για να πληρώνουν λιγότερα οι νέοι ιδιοκτήτες. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που το μόνο που ακούμε τον τελευταίο καιρό είναι αποκρατικοποιήσεις και κόντρα αποκρατικοποιήσεις.Για αυτό ζορίζονται οι φίλοι και σύμμαχοι.

10. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ?

Ναι γιατί χρωστάμε. Αλλά αυτός που χρωστάει έχει συνήθως το πάνω χέρι και αν θέλει μπορεί να εκβιάσει την κατάσταση. ΄΄Η με αφήνεις να αλλάξω πολιτική γιατί αυτό που κάνω δεν βγαίνει ή σου τινάζω το μαγαζί στον αέρα. Το Ευρώ εννοώ. Πιστεύεις ότι θα μας αφήσουν να το κάνουμε ?

11. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ??

Λέει ναι σε όλα. Γιατί ? Αυτή είναι η ερώτηση που καίει. ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ". Προτιμήθηκε από τον τίτλο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΤΕΣ" γιατί το θεώρησα πολύ βαρύ (προς το παρόν.


Νίκος Λ.



Υπόψη ότι δε
Keywords
Αναζητήσεις
οικονομικα για ηλιθιους
Τυχαία Θέματα