Χωρίς αστυνομικούς οι επιτροπές

Υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επανδρώσουν τελικά τις τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν για την εξέταση των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτων μετά το «βέτο» που έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη συμμετοχή αστυνομικών.

Υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επανδρώσουν τελικά τις τριμελείς επιτροπές που θα........
συσταθούν για την εξέταση των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτων μετά το «βέτο» που έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη συμμετοχή αστυνομικών. Τα άλλα δύο μέλη θα είναι όπως έχει προγραμματιστεί ένας εφοριακός και ένας κοινωνικός λειτουργός. Ο κ. Παπουτσής σε επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων πως:

Η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της Επιτροπής.
Οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.
Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε και, όπως ανακοίνωσε μετά την πολύ εποικοδομητική συνεργασία που είχε με την ΚΕΔΚΕ, για το ειδικό τέλος, θεωρεί ότι μπορούν να οργανωθούν οι επιτροπές αυτές με τη συμμετοχή των ΟΤΑ .

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα