ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ «ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ»

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Αυτό άλλωστε αξίωσε και η Τουρκία, λόγω των Κούρδων που ζούσαν και ζουν εκεί. Επίσης, το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Από την στιγμή λοιπόν, που...
η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν συνιστά λαό, η μειονότητα δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Έχει μόνο τα δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης και όσα δικαιώματα προβλέπονται
για όλες τις μειονότητες σε όλα τα κράτη. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Ελλάδος να αποδεχθεί τον εθνικό καθορισμό της μουσουλμανικής μειονότητας σε Τουρκική και ούτε βεβαίως είναι Τουρκική.
Στη Δυτική Θράκη, σ΄ αυτή την άκρως ευαίσθητη περιοχή για την πατρίδα μας, το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!! Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Έτσι, το Τούρκικο προξενείο είναι το στρατηγείο της Άγκυρας στη Θράκη μας και προωθεί τις ορέξεις της Τούρκικης κυβέρνησης στο χώρο της μειονότητας και ταυτόχρονα καθοδηγεί τη δράση των βουλευτών της μειονότητας, οι οποίοι εκλέγονται με ψηφοδέλτια των περισσοτέρων κομμάτων της σημερινής Ελληνικής Βουλής.
Το Τούρκικο προξενείο έχει ως ναυαρχίδα της πολιτικής του, των επεκτατικών δηλαδή σχεδίων της Τουρκίας, τη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» που στελεχώνεται από όλους εκείνους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που ποδηγετούν τα δικαιώματα και επηρεάζουν την θέληση των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης. Το παράδοξο είναι πως αυτής της επιτροπής ηγούντο μέχρι του Φεβρουαρίου 2012 οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ροδόπης και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν ως πρόεδρός της και Τσετίν Μάντατζη ως αντιπρόεδρός της, αντίστοιχα.
Μπροστά στις ανησυχίες απώλειας της Δυτικής Θράκης, οι οποίες διατυπώνονται και από πολλούς ειδικούς επιστήμονες, διπλωμάτες και ιστορικούς, απέστειλα στις 4/4/2011 την παρακάτω επιστολή, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 817, στον πλέον αρμόδιο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένοντας μάταια απάντηση.
«Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη. Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετ
Keywords
Τυχαία Θέματα