Αντώνη, κάνε άλμα πιο γρήγορο από την φθορά!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Φίλε, Αντώνη Σαμαρά, μην επιτρέψεις να σε εξευτελίσουν προσωπικά. Πέταξε πίσω στα μούτρα της γραφειοκρατίας της τρόικας το συμβόλαιο εξευτελισμού (συναίνεσης) του πολιτικού συστήματος, το οποίο ρίχνουν μπροστά σου προς υπογραφή!
Δεν είναι ότι θα σώσεις το ούτως ή άλλως ανυπόληπτο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας από την εσχάτη των ταπεινώσεων, αλλά βρε αδελφέ δες ότι.....
σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις «άλμα πιο γρήγορο από την φθορά», όπως
θα έλεγε κι ο Ελύτης, τον οποίο ξέρω ότι φέρεις πάντα μέσα σου.

Ίσως έχεις ενημερωθεί ότι εγκαίρως προειδοποίησα για αυτήν την εξέλιξη, όπως και εγώ γνωρίζω ότι οι πέσεις προσωπικά προς εσένα, από διάφορους παράγοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς, δεν είναι καινούργιες. Είναι όμως η πρώτη φορά που αξιωματούχοι της ΕΕ, ποδοπατώντας κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και ευρωπαϊκής πολιτικής κουλτούρας, εκβιάζουν ανοιχτά, επιχειρώντας να μεταβάλλουν το πολιτικό σύστημα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (Μεγάλος Συνασπισμός). Αυτό δεν αποτελεί απλώς προσβολή για τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι πνιγμένοι μέσα στα σκάνδαλα και εγκλωβισμένοι στο καταρρέον κράτος πατρωνίας διαθέτουν έτσι και αλλιώς περιορισμένο κύρος, αλλά είναι αναμφισβήτητη ύβρις προς τον ελληνικό λαό.

Εάν δεν απαντήσεις σε αυτή την ελεεινή πρόκληση με αντίστοιχο τρόπο, θέτοντας μάλιστα ζήτημα θεσμικής τάξης στην ΕΕ, θα απογοητεύσεις εκτός ίσως από τους «δικούς» σου και ανθρώπους που μπορεί να μην σε ψηφίζουν, αλλά σε εκτιμούν και αναγνωρίζουν στο πρόσωπό σου έναν ευαίσθητο έλληνα πολιτικό.

Τώρα ήρθε η ώρα σου, αν θες και μπορείς να αποκτήσεις πραγματικό ηγετικό ανάστημα. Δεν θα (σου) υπαγορεύσω, φυσικά, την αντίδρασή σου, αλλά δεν πρέπει να κάνεις το κορόιδο, όπως σε προηγούμενους παρόμοιους, αλλά άλλης τάξεως ανεπίτρεπτους και προσβλητικούς παρεμβατισμούς από το διευθυντήριο της ΕΕ ή τις ΗΠΑ. Δώσε μια απάντηση ικανή να αποτυπωθεί «επαξίως» στην ιστορία. Κάνε αυτό που έκανες κάποτε, παίρνοντάς με τηλέφωνο και μιλώντας μου για την ικανοποίηση που νοιώθεις όταν βλέπεις γύρω σου εντιμότητα, θάρρος, αξιοπρέπεια και διαπιστώνεις καλή λειτουργία …αδένων! Κάτι αντίστοιχο θα ήθελα κι εγώ σήμερα να νοιώσω ως προς εσένα.

Είναι κάποια πράγματα στην πολιτική που πρέπει κανείς να τα παίρνει προσωπικά. Ο τρόπος που απαιτείται σήμερα συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υποταγή και συμμόρφωση της χώρας σε αποικιακής μορφής πολιτικές σχέσεις εντός της ΕΕ, είναι νομίζω μια προσωπική πρόκληση άνευ προηγουμένου για οποιονδήποτε πολιτικό ηγέτη. Αν δεν υψώσεις τώρα με αξιοπρέπεια το ανάστημά σου, θεώρησε ότι αύριο θα έχεις εκμηδενιστεί. Δεν είναι απλώς ζήτημα πολιτικής ηθικής, είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης. Σε παγίδευαν. Σου θέτουν ένα «δίλημμα» από το οποίο δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις δίχως να ματώσεις προσωπικά. Προτίμησε να σπάσεις την γυάλα με τα μικρά πιράνχας και ας τραυματιστείς! Ξέφυγε από την κουλτούρα και από τα στερεότυπα του «μεσαίου χώρου», π
Keywords
Τυχαία Θέματα