Ακόμη χειρότερα τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και οι προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία ως το τέλος του έτους, όπως αποφαίνεται ο ΟΟΑΣ, καθώς στην τελευταία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί φέτος στο 6,1%, έναντι 5,5% που αναμένει η κυβέρνηση και οι διεθνείς δανειστές της χώρας.
«Οι κίνδυνοι για το outlook είναι σοβαροί και παραμένουν καθοδικοί», αναφέρει ο....
οργανισμός στην έκθεσή του και προειδοποιεί ότι «οποιαδήποτε εξασθένηση της απόφασης των αρχών
να εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα προσαρμογής θα αύξανε τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών».

«Η τεράστια προσαρμογή που απαιτείται για να ανακοπούν και να αντιστραφούν οι αυξήσεις στο υψηλό ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ δεν αφήνει περιθώρια δημοσιονομικής χαλάρωσης στην Ελλάδα», επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός, καλώντας τη χώρα να περιορίσει περαιτέρω τις δαπάνες της αντί να αυξήσει και άλλο τους φόρους, προκειμένου να μην πληγεί η ανάκαμψη.

Δυσμενείς είναι οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ και για το 2012., αφού η ύφεση 3%, ανεργία 18,5% και δημοσιονομικό έλλειμμα 7% του ΑΕΠ το 2012.

Ο Οργανισμός αναφέρει πως η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται το 2012, ενώ το ΑΕΠ προβλέπεται να αρχίσει να αυξάνεται το 2013 ωθούμενο από τις ευρείες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την ενίσχυση της εξωτερικής ζήτησης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των επενδύσεων. «Η ουσιαστική οικονομική επιβράδυνση και η υψηλή ανεργία θα ωθήσουν τον πληθωρισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα», εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας να διασφαλισθεί η μείωση του δημόσιου χρέους σε μόνιμη βάση, απαιτείται συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμογή όλων των προβλεπομένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές είναι σημαντικοί και παραμένουν υποεκτιμημένοι», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

http://www.dailynews24.gr/i
Keywords
Τυχαία Θέματα