O "Μαρμαρωμένος" Βασιλιάς (Δ' Μέρος)

Ο Ιούλιος Β' κοίταξε την κάννη του περιστρόφου του Μάρκου 13 και κέρωσε. Ούτε στα πιό φρικτά του όνειρα δεν φανταζόταν ότι θα ζούσε ένα τέτοιο σκηνικό. Και δεν ήταν κάποιο...πρακτοράκι της σειράς ο Ιούλιος Β΄, το αντίθετο μάλιστα. Δύο φορές ειδική αποστολή στο Ντιγιάρμπακίρ της Τουρκίας, βοηθώντας τον Μαρτίφ Καραντάι, έναν διαβόητο Κούρδο αξιωματικό του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος και....
μία στην Άγκυρα, απ όπου θα έκλεβε χάρτες και κωδικοποιημένα σχέδια πτήσης της Τουρκικής Αεροπορίας. Και στις τρεις, πλήρης επιτυχία.

Στην Τουρκία υπήρξε από τους νούμερο 1 στόχους της ΜΙΤ
και μάλιστα κρυβόταν για αρκετό καιρό στα πιό σκοτεινά υπόγεια της ΕΥΠ. Τώρα θα μου πείτε, πως βρέθηκε από πράκτορας έμπειρος και μάχιμος, στις - "κόβω τις φλέβες μου" - παρακολουθήσεις "πολιτικών προσώπων". Αυτό είναι μια άλλη και πολύ πικραμένη ιστορία. Που η μισή αναλίσκεται στην κομματοκρατία και η άλλη μισή στα...πρακτορικά πισωμαχαιρώματα. "Αν δεν προλάβεις να με πατήσεις, θα σε πατήσω εγώ". Αυτό ήταν το μότο που επικρατούσε στην ΕΥΠ χρόνια ολόκληρα και μάλιστα με τις...απαραίτητες διευκολύνσεις των εκάστοτε "κομματικών" αρχηγών. Ο Ιούλιος Β' δεν είχε υποταχτεί ποτέ του. Αυτό το καμάρωνε. Αλλά ταυτόχρονα το πλήρωνε κιόλας. Ακριβά πολλές φορές.
- Θα σε ρωτήσω μόνο μια φορά και θα πάρω μια μόνο απάντηση. Με ποιους είσαι, με τη δημοκρατία ή με τους προδότες!
Ο Ιούλιος Β' τον κοίταξε με το πιό φαρμακερό βλέμμα που η αγανάκτηση και ο θυμός του μπορούσαν να γεννήσουν εκείνη τη στιγμή.
- Τι είπες ρε τομάρι; Ρε κομματόσκυλο του κερατά, εμένα τολμάς να απειλήσεις; Ρε κνώδαλο του Ρωμανού, τολμάς να μου μιλήσεις για προδοσία; Εμένα ρε καθίκι;
Ο Μάρκος 13 δεν κουνήθηκε ούτε ίντσα από τη θέση του ούτε το όπλο του έχασε ούτε πόντο από το στόχο, που ήταν το μέτωπο του άλλου.
- Αν τολμήσεις και κουνηθείς έστω κι ένα χιλιοστό, το κεφάλι σου θα σκορπίσει σ' όλο το δωμάτιο.
- Έλα λοιπόν, κάν' το ρε αλήτη! Για το καλό σου, πυροβόλησε! Γιατί αν δεν το κάνεις τώρα, θα σε σκοτώσω εγώ ο ίδιος!
- Το ξέρεις ότι αυτά σε μένα δεν περνάνε, τον έκοψε ο Μάρκος 13. Όλη η υπηρεσία είναι στο πόδι, επάνω πέφτουν πυροβολισμοί, το καταλαβαίνεις; Έχω διαταγή να σε σκοτώσω μαλάκα αν δε μου πείς τώρα!
- Τι λες μωρέ, είσαι στα καλά σου; Ποιοί πυροβολισμοί, τι συμβαίνει; Πας να με τρελάνεις πρωινιάτικα;
Ο Μάρκος 13 τον άρπαξε από το γιακά και τον ανάγκασε να σηκωθεί.
- Μάζεψε το ρημάδι σου γιατί θα στο σπάσω ακούς; έκανε ο Ιούλιος Β', αλλά ο άλλος τον είχε ήδη γραπώσει γερά και στο μεταξύ είχε κολλήσει το ρέμινγκτον στο κρόταφό του.
- Προχώρα! τον διέταξε. Άνοιξε τη πόρτα και προχώρα! Κουνήσου λέμε!
Ο Ιούλιος Β έβγαλε έναν αναστεναγμό δυσαρέσκειας και προχώρησε προς τη πόρτα. Τα λόγια του Μάρκου 13 τον έριξαν σε πλήρη σύγχυση. Δεν ήξερε ούτε τι συνέβαινε, ούτε τι τον είχε πιάσει τούτον εδώ τον σκερβελέ. Η πόρτα άνοιξε και βγήκαν και οι δυό στο διάδρομο. Δεν ακουγόταν το παραμικρό.
- Δεν ακούω τίποτα, λέγε τι συμβαίνει γιατί θα σκοτωθούμε! Και κ
Keywords
Τυχαία Θέματα