Σαρκοζι: η γαλλια μπορει να ξεπερασει τυχον απωλεια του «ααα»

Τυχόν απώλεια της κορυφαίας πιστοληπτικής αξιολόγησης «ΑΑΑ» της Γαλλίας θα προστίθετο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά θα μπορούσε να ξεπεραστεί, επεσήμανε την Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο...
κύριος Σαρκοζί ανέφερε πως οι οίκοι αξιολόγησης
βλέπουν τις γαλλικές τράπεζες ως κίνδυνο για την αξιολόγηση της χώρας, τονίζοντας ωστόσο πως η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) εκτιμά ότι οι τράπεζες της Γαλλίας χρειάζονται λιγότερα κεφάλαια σε σχέση με τις αντίστοιχες γερμανικές.

«Αυτή είναι μια καλή είδηση», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος και ξεκαθάρισε πως δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα σεντ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άντληση των 7,7 δισ. ευρώ που χρειάζονται οι γαλλικές τράπεζες κατά την ΕΒΑ.
Μάλιστα, ο Νικολά Σαρκοζί ξεκαθάρισε πως αν οι οίκοι υποβαθμίσουν τη Γαλλία, η κυβέρνηση θα διαχειριστεί το θέμα με ψυχραιμία.

«Θα ήταν άλλη μια δυσκολία, αλλά θα μπορούσε να ξεπεραστεί», είπε.

Όσον αφορά στη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της δημοσιονομικής ένωσης, ο κύριος Σαρκοζί είπε πως «μία άλλη Ευρώπη γεννιέται».

«Μια νέα Ευρώπη γεννιέται: μια Ευρώπη της Ευρωζώνης, στην οποία οι λέξεις κλειδιά θα είναι σύγκλιση οικονομιών, δημοσιονομικών κανόνων και φορολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως η επεξεργασία των νομικών πτυχών της νέας συμφωνίας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα