Οι δικαστές πετούν το μπαλάκι στους βουλευτές για το ποιος πήρε αύξηση

Αυτή είναι η εικόνα, που έχει διαμορφωθεί μετά την διαρροή των ονομάτων νυν και πρώην βουλευτών, που βγήκαν τελικά στη δημοσιότητα, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή αναδρομικών στη βάση των αυξήσεων, τις οποίες έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί, οι αποδοχές των οποίων, (όπως αυτές του πρόεδρου του Αρείου Πάγου), διαμορφώνουν και το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.
Σήμερα η Βουλή με....
ανακοίνωσή της διευκρινίζει, ότι οι αξιώσεις αυτές δεν αφορούν εν ενεργεία βουλευτές, μια και πρέπει να προηγηθεί κοινή απόφαση του προέδρου
της Βουλής και του Υπουργού Οικονομικών που δεν εκδόθηκε ποτέ, ενώ ξεκαθαρίζει τεχνηέντως ότι…. και τις δύο φορές, που δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, το 2007και το 2008, αποφασίστηκε, ότι οι αυξήσεις αυτές δεν θα αφορούν στους βουλευτές.

Στο μεταξύ, το… απαγορευτικό της διεκδίκησης αναδρομικών μπορεί να έχει εφαρμογή στους εν ενεργεία βουλευτές αλλά σε ότι έχει να κάνει με τους πρώην, τα κόμματα μόνο πολιτικές συστάσεις μπορούν να απευθύνουν μήπως και τους ρίξουν στο φιλότιμο.

Προσπάθεια, που όπως φαίνεται μάλλον θα πέσει στο κενό, ειδικά για όσους πρώην δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν ξανά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ήδη στην ανακοίνωση της Βουλής επαναλαμβάνεται παλαιότερη δήλωση του Φ. Πετσάλνικου σύμφωνα με την οποία «όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, όπου οι πολίτες υπόκεινται σε επώδυνες θυσίες για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

Την ίδια στιγμή και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Έξαρχος υπογραμμίζει πως « σε μία περίοδο που οι πολίτες κάνουν επώδυνες θυσίες, η τυχόν επιμονή ορισμένων στην διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτικές αποζημιώσεις δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Στην σχετική δήλωση ο κ. Έξαρχος επαναλαμβάνει την ξεκάθαρη θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «να μην διεκδικήσουν οι βουλευτές - μέλη της την καταβολή αναδρομικών , συναισθανόμενη την κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας».

Ωστόσο, άλλαι αι βουλαί της κοινοβουλευτικής ομάδας κι άλλαι αι βουλαί των πρώην βουλευτών. Θυμίζουμε ότι ακόμη κι αν κάποιοι από αυτούς, έχουν φύγει από τη ζωή, τις προσφυγές συνεχίζουν κανονικά οι κληρονόμοι τους, είτε σύζυγοι, είτε τέκνα.

Σε ανακοίνωσή του το Κ.Κ.Ε. χαρακτηρίζει την επίδειξη ευαισθησίας των Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις αγωγές πρώην συναδέλφωντους για αναδρομικές αυξήσεις «εντελώς υποκριτική» από τη στιγμή, που αποδέχονται τη βουλευτική σύνταξη και άλλα προνόμια και ψηφίζουν τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα