B. Κάκος:»Δεν θα πληρώνουμε ούτε ευρώ παραπάνω απ’ όσα εισπράττουμε»

Αποτελεί τον πυρήνα των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Σε συνολική έκταση ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων στεγάζει τις περισσότερες δραστηριότητες του ελληνικού αθλητισμού, ενώ στους χώρους του χτυπούσε η «καρδιά» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που έστειλαν το μήνυμα της ελληνικής ψυχής στα.....
πέρατα του κόσμου. Φιλοξενεί σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις και έχει συμβάλλει αποφασιστικά
για να υλοποιήσει η Ελλάδα μεγάλους αθλητικούς στόχους της, επιβεβαιώνοντας την άποψη του Πάολο Κοέλιο ό,τι «όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις»… Το ΟΑΚΑ είναι αναμφίβολα η «φανταχτερή βιτρίνα» των αθλητικών υποδομών της χώρας.
Είναι, όμως, όλα «ειδυλλιακά» και πίσω από την «βιτρίνα»; Ποιά είναι η οικονομική κατάστασή του σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα; Οι ομάδες, οι Ομοσπονδίες και όλοι όσοι το χρησιμοποιούν, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ή το έχουν «φεσώσει»; Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η διοίκηση του μεγαλύτερου Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της χώρας; Ποιός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της για την επόμενη διετία; Το καλό πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει; Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα δίνει στο ΑΠΕΜΠΕ ο συντονιστής – γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Κάκος.
«Βασικός στόχος μας είναι να μην πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που εισπράττουμε από τους χρήστες για όλες ανεξαιρέτως τις διοργανώσεις», τονίζει ο κ.Κάκος, ενώ προσθέτει:»Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση που έχουμε μπροστά μας, αυτή των Special Olympics, θα μας καταβληθούν τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και η πρόσθετη απασχόληση του προσωπικού, το οποίο θα διαθέσουμε. Η λογική του τζάμπα πέθανε…».
- Οι μεγάλες ομάδες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ σας καταβάλλουν κανονικά τις οφειλές τους; «Αρχικά, θέλω να τονίσω, ότι πολιτική μας δεν είναι να φθάνουμε την κατάσταση στα άκρα με τους οφειλέτες μας, αλλά να ακολουθούμε μια τακτική διακανονισμού χρεών και να δείχνουμε όλη την καλή διάθεση.
Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα ακολουθούμε την δικαστική οδό. Οσον αφορά στις ομάδες που μας χρωστούν τώρα.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ένα χρέος ύψους 852.000 ευρώ. Για να μπορέσει να εξοφλήσει το ποσό αυτό, μας εκχώρησε τα δικαιώματά της από τον ΟΠΑΠ. Ετσι θα παίρνουμε τμηματικά τα χρήματα αυτά. Τέλος Μαΐου πρόκειται να εισπράξουμε μια δόση ύψους 220.000 ευρώ. Οσον αφορά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει πλέον ένα χρέος ύψους 300.000 ευρώ. Μας όφειλε αρχικά ένα ποσό 1.084.235, 97 ευρώ, αλλά κάναμε συμψηφισμό μέρους της οφειλής με τη δαπάνη ανακατασκευής του χλοοτάπητα, που ανέρχεται σε 750.000 ευρώ, Οσον αφορά στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός μας οφείλει ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, αλλά θα μας δώσει τα χρήματα. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα».
- Οι Ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν τους χώρους του ΟΑΚΑ σας οφείλουν χρήματα; «Υπάρχουν σημαντικά χρέη που εκκρεμούν. Η οφειλή της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2010 ανέρχεται σε 456.000 ευρώ.
Στους νέους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών θα υπάρχει ένας ξεχωριστός κωδικός οφειλών προς τις ε
Keywords
Τυχαία Θέματα