Το Charles de Gaulle αποπλέει για Συρία - Η γαλλική ταινία τρόμου κι αγωνίας θα συνεχιστεί

Στρατής Μαζίδης

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα σαλπάρει για τις ακτές της Συρίας την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας στις Βερσαλλίες:...
«Οι σπόνσορες της επίθεσης στο Παρίσι, πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκλήματα τους θα ενισχύσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να πολεμήσει και να τους καταστρέψει».
Ο πρόεδρος Ολάντ ορκίστηκε να αυξήσει τη συμμετοχή
της Γαλλίας στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της ISIL στη Συρία, ονομάζοντας τη χώρα αυτή ως «το μεγαλύτερο εργοστάσιο της τρομοκρατίας ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ».
Επίσης απηύθυνε έκκληση για μια ενωμένη και ισχυρή συμμαχία κατά της ISIL, λέγοντας ότι θα συναντηθεί με τις ηγεσίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας για να συζητήσουν τον συντονισμό των προσπαθειών τους στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους.
Ο Φρανσουά Ολάντ βέβαια θα πρέπει να μας απαντήσει κάποια στιγμή πως είναι δυνατόν να απειλεί τον εαυτό του καθώς η Γαλλία υπήρξε και παραμένει ο σπόνσορας των τζιχαντιστών αλλά και να μας εξηγήσει τινί τρόπω θα πολεμήσει τα δημιουργήματά του.
Είναι πασίγνωστο πως ο τάχα Ελεύθερος Συριακός Στρατός (τον οποίο εξόπλισε η Γαλλία) σχεδιάστηκε από το εξωτερικό, ο οποίος όμως:
α. υπήρξε ο πρώτος διδάξας των φρικαλεοτήτωνβ. συνεργαζόταν στενότατα στη βορεία Συρία με την ISIL έως τις αρχές του 2014 (κι επομένως αρκετά όπλα θα κατέληξαν σε αυτή)γ. αρκετοί άνδρες του λιποτάκτησαν προς την ISIL στη συνέχεια
Ένα είναι βέβαιο.
Η καθημερινή ταινία τρόμου και αγωνίας θα συνεχιστεί επί μακρόν στη Γαλλία. Το που και το πως θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίθεση είναι αφενός ένα ερώτημα κι αφετέρου κάτι σχεδόν σίγουρο ακόμη και για τον ίδιο τον Ολάντ καθώς ζήτησε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.
Το σημειώσαμε και χθες στη Freepen.gr. Το παραδοσιακό πεδίο της μάχης είναι στο μέτωπο αλλά αυτός ο εχθρός είναι αόρατος και σε πλήττει μέσα στο σπίτι σου.
Keywords
Τυχαία Θέματα