Εθνική Συνισταμένη



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Ο ανεπίτρεπτος ξυλοδαρμός βουλευτή έξω από το Κοινοβούλιο αντί να συσπειρώσει /συνενώσει τα κόμματα, πυροδότησε νέες εντάσεις, αλληλοκατηγορίες, ύβρεις, με άρτυμα ..... "Συνιστωσών" ("Σ").Οι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ δεν ενδιαφέρονται για τα γεγονότα, αλλά για την εκμετάλλευσή τους ώστε να πλήξουν τους αντιπάλους τους (;).Αντί να ενωθούν και να επιδιώξουν την από κοινού αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων επιδόθηκαν σε κομματική αλληλοεξόντωση. Βέβαια - υποκριτικά - όλοι ανεξαιρέτως καταδίκασαν την πράξη των δραστών.Από τις κομματικές "ρουκέτες"
που εκτοξεύτηκαν θα σταθώ σε μία:Στην προτροπή /δίλημμα της κας Κυβερνητικής Εκπροσώπου η οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε τη ΝΔ να δηλώσει "αν είναι συνιστώσα της Ακροδεξιάς".Προφανώς και δεν σχολιάζω τέτοια ..... ασχολίαστα.
Στέκομαι όμως εδώ για άλλο - εντελώς διαφορετικό -λόγο, στις περίφημες: Συνιστώσες .Μέχρι τώρα είχαμε ενδοκομματικές/ενδοπαραταξιακές συνιστώσεις ("Σ").Τώρα φαίνεται ότι αποκτούμε και εξωκομματικές / εξωπαραταξιακές "Σ"!Έτσι πχ η ΝΔ μπορεί να είναι ..... "Σ" της Ακροδεξιάς.Ή ο ΣΥΡΙΖΑ "Σ" του Κ.Κ.Ε ή της Εξωκοινοβουλευτικής Ακροαριστεράς (λόγω κοινής Μαρξιστικής καταβολής). Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνον το τι πραγματικά είναι ο κάθε κομματικός σχηματισμός, αλλά το πως θέλουν οι αντίπαλοι του να τον χαρακτηρίσουν, πως τον παρουσιάζουν , που τον εντάσσουν. Θα μου παρατηρήσετε: "E!, και τι έγινε. Σκασίλα του καθενός τι θα πεί ο άλλος".Δεν είναι τόσο απλό ή απλοϊκό, γιατί εδώ ακριβώς ελλοχεύει μείζων κίνδυνος. Αν δηλαδή συνεχίσουν να υπάγουν τα πάντα στις κομματικές ιδεοληπτικές αντιπαραθέσεις, τότε μας οδηγούν σε σκολιές ατραπούς.Υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης εμφυλιοπολεμικών παθών με απρόβλεπτες συνέπειες.
Υ.Γ Αυτές οι θλιβερές, επικίνδυνες εξελίξεις θα πρέπει (αντί παντός) να αποτραπούν. Όλοι μας - και κυρίως οι πολιτικοί μας - οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η εμμονή στις γνωστές συνιστώσες δεν μας συνιστά, ούτε συνιστάται, γιατί συγκροτούν ε θ ν ο κ τ όνο σ υ ν ι σ τ α μ έ ν η. Οφείλουμε να αναζητήσουμε διαφορετικές, εθνωφελείς συνιστώσες όπως: Κοινής Λογικής, Φιλοπατρίας, Αξιοπρέπειας, Αρετής, Ήθους, Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης, Ομοψυχίας, επειδή συναποτελούν την : Ε θ ν ι κ ή Π α τ ρ ι ω τ ι κ ή Σ υ ν ι σ τ α μ έ ν η .
Keywords
Τυχαία Θέματα