Θύελλα για τη δικογραφία στη Βουλή! Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς


Η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή για τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου έχει προκαλέσει θύελλα στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη, ενώ το ΠΑΣΟΚ να στρέφεται των εισαγγελέων...

Πολιτικό ζήτημα εγείρει, σύμφωνα
με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ο χειρισμός εκ μέρους της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, να διαβιβάσει δικογραφία στο παραπεμπτικό της οποίας αναφέρεται ότι «από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Ρήγας, μιλώντας απόψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της κας Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπανδρέου δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση. Πολύ περισσότερο που – όπως ο κ. Ρήγας εκτίμησε – η κ. Παπανδρέου περιορίστηκε στα πρακτικά της σχετικής συζήτησης στη Βουλή. «Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η ενέργεια της κας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα» υπογράμμισε.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η δικογραφία είχε φτάσει στη Βουλή και είχε λάβει αριθμό πρωτοκόλλου στις 4 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έκλεισαν οι εργασίες της Ολομέλειας για να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα... Το κλείσιμο σηματοδότησε και το πέρας της β’ Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής και την παραγραφή τυχόν αδικημάτων που συντελέστηκαν από υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ποικίλες συζητήσεις στο περιστύλιο της Βουλής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ίσως υπήρξε μεθόδευση έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στον κυβερνητικό εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φουντώσει το θέμα και με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου».
Keywords
Τυχαία Θέματα