Χαμός στη Βουλή! “Εγκεφαλικό” Βενιζέλου με απάντηση Τόσκα για στικάκια και υποβρύχια - ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτη ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύτου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τον Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την ακρόαση του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου Αναστασάκου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Βαριές κατηγορίες και εκφράσεις εκτοξεύτηκαν μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου...
και του αναπληρωτή υπουργού
Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να του πει ο υπουργός σε ποια υπηρεσία τοποθετήθηκε ο Σταύρος Σταυρόπουλος. Η απάντηση του Νίκου Τόσκα «δεν ξέρω, δεν ζήτησα να μάθω… όπου τον τοποθετήσει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ» προκάλεσε «εγκεφαλικό» στον κ. Βενιζέλο που ξέσπασε λέγοντας «αλήθεια μας λέτε; Δεν ξέρετε που πάει ένας υποστράτηγος! Εδώ ζητήσατε τον φάκελο για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και δεν ξέρετε που πάει ένας υποστράτηγος; Οφείλετε να ξέρετε…»

Ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ότι αυτό θα ήταν παράβαση καθήκοντος… Εγώ δεν παίρνω στικάκια και σχέδια από το υπουργείο όπως εσείς. Γνωριζόμαστε όλοι…».

Ο κ. Βενιζέλος άρπαξε το... γάντι και απάντησε: «Πράγματι γνωριζόμαστε όλοι. Και εγώ σας ξέρω από τότε που ήσασταν έξω από την πόρτα του υφυπουργού Άμυνας Πάνου Μπελγίτη, και ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σας βρήκα εκεί. Ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη είχατε άποψη για το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις…»
«Εγώ δεν είχα γνώση ούτε και για γερμένα υποβρύχια…», είπε ο κ. Τόσκας με τον Βενιζέλο να ξεσπά: «Είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και αυτό φαίνεται και από την τυχοδιωκτική διαδρομή που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό όπου σας συμφέρει… Παρεμβαίνετε όπου θέλετε και μετά μας λέτε εδώ ότι δεν γνωρίζετε… Καμία, όμως, πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι… Είμαστε στην αρχή της υπόθεσης και θα δείτε που θα φτάσουμε…
Keywords
Τυχαία Θέματα