Από το «Γίναμε η χλεύη των αντιπάλων μας» στο «Γίναμε η χλεύη και των αντιπάλων μας και των οπαδών μας»

  Γράφει ο Μιχάλης Μπεκίρης

Το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α΄αναφερόμενος στην κατάσταση του κόμματός του είπε «Γίναμε η χλεύη των αντιπάλωνμας». 47 χρόνια μετά δικαίως η φράση «Γίναμε η χλεύη και των αντιπάλων μας και τωνοπαδών μας» μπορεί να ειπωθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Β΄ ο οποίος έχειοδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

       Πως τα «κατάφερε» ο πρωθυπουργός νααπογοητεύσει
φίλους και αντιπάλους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Από τηνπλευρά της αντιπολίτευσης τα πράγματα ήσαν λίγο ή πολύ αναμενόμενα. Ασκώντας τακόμματα της αντιπολίτευσης τα δικαιώματά τους όσον αφορά τον έλεγχο τωνπροεκλογικών δεσμεύσεων και των πεπραγμένων, τις καταγγελίες για πράξεις καιπαραλείψεις της κυβέρνησης αναδεικνύουν τις διαφορές τους με την κυβέρνησηΠαπανδρέου. Η οποία όμως κατάφερε να προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της μεγάληςπλειοψηφίας της αντιπολίτευσης καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεισε πως.......... άλλαέλεγε προεκλογικά και αλλού οδηγεί τη χώρα μετά την 4η Οκτωβρίου του 2009. Καιπου οδηγεί τη χώρα; Στο αδιέξοδο της ύφεσης, της μείωσης της αγοραστικής δύναμηςτων πολιτών, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, στην ανεργία, στην ανέχεια, σε ένανδρόμο που σε πολλούς φαντάζει ως δρόμος χωρίς επιστροφή.
       Εκεί όμως που ο Παπανδρέου κατάφερε τοακατόρθωτο είναι στο εσωκομματικό του πεδίο. Οι υπουργοί δεν συνεννοούνταιμεταξύ τους προσπαθώντας ο καθένας τους να βγει από το κάδρο της λαϊκήςκατακραυγής. Οι βουλευτές τραβούν οι περισσότεροι τον δρόμο τους απομακρυνόμενοιαπό βασικές επιλογές της κυβέρνησης γιατί προφανώς γι΄ αυτούς προέχει το «ο σώζωνεαυτόν σωθείτο». Και εναπομείναντες φίλοι του ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να δικαιολογήσουντα αδικαιολόγητα, τα ψέματα, την κοροϊδία, την κατάντια στην οποία η κυβέρνησήτους οδηγεί το σύνολο του ελληνικού λαού.
       Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι εδώ καικαιρό με την πλάτη στον τοίχο. Αδυνατούν να υπερασπιστούν τις επιλογές τους γιατίαπλά έχουν αποτύχει. Οι αποκαλύψεις ξένων παραγόντων (Στράους Καν, Γιούνγκερ)καθημερινά αποδυναμώνουν τη θέση του πρωθυπουργού καθώς αποκαλύπτουν συνομιλίεςκαι ντοκουμέντα για το π
ώς ο Παπανδρέου οδήγησε τον τόπο στο «απόσπασμα» τηςτρόικας, γεγονότα που ήδη θα είχαν προκαλέσει την πτώση οποιασδήποτε άλληςκυβέρνησης που δεν θα απολάμβανε τη στήριξη των ΜΜΕ και των διαπλεκόμενωνσυμφερόντων.
        Η αγορά νέκρωσε, η ανεργία εκτοξεύεται σεδυσθεώρητα ύψη, τα χρήματα που απαιτούν οι δανειστές της κυβέρνησης δεν μπορούννα βρεθούν, το ΠΑΣΟΚ λέει συνεχώς ψέματα για την κατάσταση της οικονομίαςυποχρεώνοντας τους πολίτες συνεχώς σε νέα μέτρα. Η φράση λοιπόν «γίναμε η χλεύηκαι των αντιπάλων μας και των οπαδών μας» δικαιωματικά του ανήκει.
Keywords
Τυχαία Θέματα