ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Εδώ και 4 χρόνια και μετά την κατάργηση της συμμετοχής παιδιών στρατιωτικών σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις, ο Στρατός Ξηράς προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων δικών του Θερινών Παιδικών Σταθμών όπως λέγονται ή κατασκηνώσεων για τα παιδιά των ε.ε, ε.α και του........ πολιτικού προσωπικού.
Αρχικά η πρώτη κατασκήνωση δημιουργήθηκε δίπλα στα ΚΑΑΥ της Ν. Φώκαιας Χαλκιδικής και από πέρυσι στις Κεχριές Κορίνθου.
Πέρυσι και στις δύο κατασκηνώσεις λειτουργούσαν 4 περίοδοι
έως και τις αρχές Σεπτέμβρη. Φέτος εν μέσω οικονομικής κρίσης όπου οι οικογένειες των στελεχών στενάζουν στην κυριολεξία κάτω από τα χρέη όπως και όλες οι Ελληνικές Οικογένειες, με την βενζίνη στα ύψη και με την αβεβαιότητα για το αύριο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε στην περικοπή μίας κατασκηνωτικής περιόδου και έτσι από 4 οι περίοδοι γίνονται 3. Χωρίς να εξηγήσει κανείς το γιατί και την ώρα που το ΓΕΣ θα έπρεπε όχι μόνο να διατηρήσει όλες τις περιόδους αφού η ζήτηση αναμενόταν μεγάλη λόγω κρίσης περιορίζει τη δυνατότητα φτωχών στην κυριολεξία οικογενειών να στείλουν διακοπές τα παιδιά τους.
Εκτός των ανωτέρω και μετά τη μεγάλη ζήτηση, οι αρμόδιοι του ΓΕΣ προχώρησαν και σε μια άλλη ανήκουστη ενέργεια. Εξαιρούν από τη μοριοδότηση τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών τα οποία κατ' εξαίρεση θα μπορούν να μπαίνουν στην περίοδο επιθυμίας τους. Είναι γνωστό ότι οι οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων και ειδικά οι πολύτεκνοι μπαίνουν και στα ΚΑΑΥ που σημαίνει ότι αυτόματα δημιουργούν οι κύριοι του ΓΕΣ ίσως και άθελα τους στελέχη δύο κατηγοριών. Από τη μία παιδιά που θα κάνουν δύο περιόδους διακοπές (μία στα ΚΑΑΥ και μία στις κατασκηνώσεις) και μία κατηγορία αυτών που δεν θα φύγουν από το σπίτι και έχουν να δουν ΚΑΑΥ κάποια χρόνια.
Γιατί κύριοι αρμόδιοι το επιτρέψατε αυτό? Κανείς δεν είναι ενάντια στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους και όσοι από αυτούς δεν είναι φέτος σε ΚΑΑΥ να μπορούν όντως να μπούν στις κατασκηνώσεις κατ' εξαίρεση. Δεν θα είναι όμως πιο δίκαιο παιδιά που θα κάνουν διακοπές με τους γονείς τους στα ΚΑΑΥ να μη στερήσουν τη χαρά και από παιδιά δίτεκνων ή με ένα παιδί οικογενειών.
Αλήθεια το Γνωρίζει αυτό ο Υπουργός κος Φράγκος που ήταν ο εμπνευστής της ιδέας των κατασκηνώσεων?
Το γνωρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ κος Κωσταράκος που πέρυσι ως σωματάρχης στην Θεσσαλονίκη είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον.
Τι λέει για όλα αυτά ο Α/ΓΕΣ κος Ζιαζιάς? Το γνώριζε? Και εάν ναι γιατί επέτρεψε κάτι τέτοιο? Εάν όχι μπορεί να το αλλάξει.
Κύριε Υπουργέ και κύριοι Αρχηγοί, εάν όντως αυτό έγινε άθελα μπορεί να αλλάξει και σύμφωνα με τα στοιχεία των αιτήσεων που πρέπει να ζητήσετε να σας ενημερώσουν κανένα παιδί που δήλωσε δεν θα μείνει χωρίς διακοπές. Είτε κάποιοι στα ΚΑΑΥ είτε στις κατασκηνώσεις όλοι θα εξυπηρετηθούν.
Keywords
Αναζητήσεις
νεες φωκιες χαλκιδικης κατασκηνωση στρατο, φωκιες χαλκιδικη και στρατιωτικων
Τυχαία Θέματα