Το Panther 6 είναι ένα εξάτροχο όχημα με twin-turbo V8 κινητήρα!

Αυτό που θα δεις, είναι το Panther 6. Είναι δημιούργημα του Robert Jankel και της εταιρίας του, Panther Westwinds Limited και είναι ένα από τα πιο τρελά οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει στον πλανήτη!

Ο ένας λόγος για τον οποίο αυτό ισχύει, είναι επειδή το Panther 6 είναι εξάτροχο. Η έμπνευση προφανώς προέρχεται από την Tyrrell P34 με τους 2 πίσω τροχούς –διάσταση 265/50 με 16άρες ζάντες– να αναλαμβάνουν την κίνηση και τους 4 εμπρός τροχούς –διάσταση 205/40 με 13άρες ζάντες– την διεύθυνση. Ο άλλος λόγος, είναι ο κινητήρας. Παρότι το Panther 6

δημιουργήθηκε από Αγγλική εταιρία, το αυτοκίνητο είναι πολύ “Αμερικάνικο”. Στο κέντρο του οχήματος, βρίσκεται ένας τεράστιος V8 με χωρητικότητα 8.2 λίτρων που προέρχεται από την Cadillac Eldorado. Σαν να μην έφτανε αυτός, τοποθετήθηκαν και δύο turbos που αύξησαν την απόδοση στους 600 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Panther 6 ήταν ικανό για 322 km/h –το 1977 αυτή η ταχύτητα ήταν πολύ ψηλή- αλλά δυστυχώς, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Θα παρατήρησες ότι δεν αναφέρομαι στο Panther 6 ως πρωτότυπο ή concept. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι. Κυκλοφόρησε κανονικά. Εντάξει… κανονικά, με την ευρεία έννοια της λέξης. Μόνο 2 Panther 6 κατασκευάστηκαν. Αυτό που βλέπεις και ένα μαύρο το οποίο βρίσκεται κάπου στη Μ. Ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα