Το Dodge Dart θα έχει και ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Η Dodge έδωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις πρώτες φωτογραφίες του Dart το οποίο θα το παρουσιάσει επίσημα στο Detroit και στο δελτίο τύπου ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμο με τρία κιβώτια ταχυτήτων. Το δελτίο τύπου ανέφερε ότι τα δύο θα είναι ένα 6-τάχυτο μηχανικό και το αυτόματο TCT 6 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με το τρίτο να αποκαλύπτεται τελικά δια στόματος Sergio Marchionne, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Reuters,

δήλωσε ότι το κιβώτιο αυτό, είναι ένα νέο 9-τάχυτο αυτόματο το οποίο θα κάνει το Dart να καταναλώνει 5.8 λίτρα/100 χλμ (40 mpg).

Ο στόχος των 40 mpg ήταν μέρος της αρχικής συμφωνίας της Fiat με την Αμερικάνικη κυβέρνηση όταν είχε εξαγοράσει την Chrysler το 2009. Με τέτοια κατανάλωση η Fiat SpA αποκτά ακόμη 5% της Chrysler, με το ποσοστό της να αυξάνεται στο 58.5%.

 Το κιβώτιο αυτό είναι της ZF και είναι κατά 10% με 16% οικονομικότερο από το TCT. Μηχανικά το αυτοκίνητο θα φορά τον turbo Multiair 1.400αρη της Fiat που θα αποδίδει κοντά στα 160 άλογα, έναν νέο 2.0-λιτρο 16-βάλβιδο και ο νέος Tigershark 2.4-λίτρων 16 βαλβίδων τεχνολογίας Multiair απόδοσης κάπου κοντά στα 180 άλογα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα